Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wymieniłem wentylator klimy bo sie rozpadł, wisko, bo padło. Wentylator jednak nie załącza się... w czym może tkwić problem, przerabiał ktoś temat ? Wszystkie te wymiany spowodowane są tym, że silnik grzał się stojąc w korku i powychodziły usterki... Myślałem, że z nowym wentylatorem wszystko wróci do normy, a on się nie załącza... Z góry dzięki za pomoc.
Opublikowano
Sprawdź przekaźniki, są dwa w moim bez wisco, sterują I i II biegiem. Jest też czujnik wkręcony w chłodnicę. Ostateczność to przerwa na kabelkach.
Opublikowano
Kolego wentylator zalacza sie tylko gdy wlaczysz klime po to zeby m.in zmniejszyc cisnienie w ukladzie klimatyzacji. A od silnika masz wisco, jezeli ci sie grzeje po wymianie wisco to na poczatek sprawdz termostat, elektrozawor od nagrzewnicy no i odpowietrz dobrze.
E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano
Ok.Pomyślałem o elektrycznym wentylatorze chłodnicy a nie klimy bo kolega pisał,że grzeje mu się.Ale jak ma się klimę to visko jest a czy nie powinno być dwóch elektrycznych.Interesowałem się ostatnio montażem klimy i z tego cop mi wiadomo klima nie załączy się jak nie będzie ciśnienia w układzie.Warto może sprawdzić szczelność układu.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
no cisnienie czynnika w ukladzie to podstawa, ale mozna oszukac zeby sprawdzic czy dziala wentylator i zalaczyc klime (na wlasne ryzyko) bo mozna w ten sposob zatrzec sprezarke, ale to nie ma nic do grzania sie silnika. A w e36 jest tak ze masz visko od silnika a od klimy masz elektryczny.Pozdr
E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano
Wentylator działa, styki były zaruściałe :) Czy ten wentylator wspomaga wisko w chłodzieniu silnika? Załącza się jeśli nie używam klimy? Termostat działa, pompa wody też, zobaczymy, czeka mnie teraz wymiana zawieszenia, bo niby wszystko ok, ale jakieś wiotkie jest, mam nadzieje, że w końcu zacznie jeździć, jak BMW :)