Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie do posiadaczy BMW 6..

Jak jest z miejscem w srodku ? chodzi mi dokladnie z tylu ? jest wygodnie ?

mam male dziecko zmiesi sie tam fotelik samochodowy dla dziecka ?

Opublikowano
Powiem Ci tak, ja mam 178 cm wzrostu, tyłek siedzi nisko, jak się całkowicie wyprostuję to dotykam głową podsufitki, jeżeli chodzi o samo nosidełko czy fotelik to w szóstce siedzenie jest strasznie głęboko wyprofilowane. nigdy z tyłu nie miałem nosidełka itd. Mam nadzieję że pomogłem
Opublikowano

Dorosłych osób na dłuższą metę bym tam nie woził, bo trzeba fotel z przodu odsunąć tak, że pasażer z przodu ma problem z pomieszczeniem nóg (choć wszystko zależy oczywiście od wysokości pasażerów).

Z fotelikami się nie bawiłem - to jeszcze nie ten czas dla mnie ;-) ale WYDAJE mi się, że w instrukcji napisane jest coś o isofix, więc teoretycznie coś pewnie się tam da podłączyć, ale być może są to jakoś specjalnie wyprofilowane foteliki.

W katalogu części jest coś takiego http://bmwfans.info/parts/catalog/E63/Coupe/USA/645Ci-N62/browse/restraint_system_and_accessories/child_seat_mount/ ale nie wiem czy i gdzie i jak to...

Opublikowano
Myślę żę do np. Gdańska pasażer z tyłu nie dał by rady dojechać, chyba że na miejscu czekała by śliczna masażystka, to wtedy i ja bym się poświęcił na taką podróż :D
Opublikowano
Myślę żę do np. Gdańska pasażer z tyłu nie dał by rady dojechać, chyba że na miejscu czekała by śliczna masażystka, to wtedy i ja bym się poświęcił na taką podróż :D

Ja wiozłem zawodnika gdzieś 180-190cm z Warszawy na Słowację i jakoś się dało :D

Opublikowano
Dużą zaletą 6 oprócz oczywiście innych jest dość dobra możliwość komfortowego podróżowania z tyłu.Jak na auto sportowe spokojnie z tyłu mieszczą się osoby średniego wzrostu.Moje dorosłe córki 165-172 cm odbyły podróż z tyłu ok 2 tys.km. i nie narzekałyJa mam 178 cm i musiałem minimalnie zmienić zwyczajowe swoje ustawienie fotela by osobie z tyłu polepszyć możliwość ułożenia nóg.Siedząc z tyłu nie dotykam w żadnym wypadku podsufitki.Jest to auto zdecydowanie 4 osobowe ale nie limuzyna i trzeba mieć tego świadomość.
Opublikowano
jak dla mnie miejsca z tyłu jest na dwie bardzo drobne kobiety,albo dwójkę dzieci. Dwóch facetów z tyłu to opcja tylko i wyłącznie na krótkie odcinki w mieście,na dłuższą trasę średnio to widzę. Jeżeli chodzi o podróżowanie z przodu no to więcej od auta nie oczekuje,auto dla dwóch osób jest idealne :cool2:
Opublikowano
a moze ktos z was siedzial w eclipse z tylu ??? ja mam GSX-a i chcialem porownac czy ma wiecej miejsca z tylu niz eclipse ?? szukalem w krakowie ale niema gdzie sprawdzic...moze jest ktos z krakowa ???
Opublikowano
ExecutorR-dobry zawodnik jak wytrzymał :D , ostanio usiadłem z tyłu jak skóre na fotelach zabezpieczałem i powiem że siedzi się hmm inaczej, te głębokie siedzenia podobają mi się tylko nie można się wyluzować jak np w e65, ale to samochód sportowy a nie limuzyna. Generalnie nie lubie nikogo mieć z tyłu bo jak sobie uchylę lekko szybę a lubie sobie otworzyć to zaraz krzyczą że im wieje i wtedy we własnym aucie jestem zakładnikiem :D a jeżeli chodzi o dzieci to bez fotelika spokojnie dały by radę ps. ja w eclipse nie siedziałem, tak jak kolega ci wcześniej napisał, fotelik powinien być wyprofilowany
Opublikowano
ExecutorR-dobry zawodnik jak wytrzymał :D , ostanio usiadłem z tyłu jak skóre na fotelach zabezpieczałem i powiem że siedzi się hmm inaczej, te głębokie siedzenia podobają mi się tylko nie można się wyluzować jak np w e65, ale to samochód sportowy a nie limuzyna. Generalnie nie lubie nikogo mieć z tyłu bo jak sobie uchylę lekko szybę a lubie sobie otworzyć to zaraz krzyczą że im wieje i wtedy we własnym aucie jestem zakładnikiem :D

Też jestem pełen podziwu, bo ja siedziałem w krótkiej trasie po mieście przez 10 minut i już miałem dość :D A z pasażerami z tyłu jest dokładnie tak jak mówisz - od razu krzyczą, że wieje - a przecież z przodu jest wtedy w sam raz :wink:

Opublikowano

To i ja dodam od siebie swoje pięć groszy. Jeździłem 6er przez 4 lata, i miejsca z tyłu jest tam tak se. Dla dzieci w miarę ok, choć na nogi zawsze go brakuje, szczególnie jak się lubi siedzieć nisko. Według mnie najgorsza sytuacja jest w momencie wpięcia fotelika, u mnie nie było isofixa, a fotele z tyłu przez swoje wyprofilowanie, głębokość nie do końca pasują do dziecięcych fotelików, mi po zamontowaniu robiło się strasznie ciasno, a najgorszą robotę robił tylny zagłówek i głębokie siedzisko.

Nie mniej ten element nie mógł wpłynąć na chęć zakupu 6er. Szóstkę się kocha albo nienawidzi. Ja ją uwielbiałem, i nadal czasem mi tęskno za jej warkotem :-(

W 3er miejsca e92 miejsca o dziwo jest zdecydowanie więcej i tych problemów nie ma.

Pozdrawiam

Opublikowano
jak oceniasz przesiadkę do 3er z 6er? ogromna różnica ? moim kolejnym samochodzikiem ma być 3er w coupe ale to dopiero za jakiś czas, szóstka jeszcze mi się nie znudziła :) miałeś jakieś problemy z szóstką?
Opublikowano

Witam

Przesiadka o dziwo ok. Bo osiągi w 335d są więcej niż zadowalające. Jedyny minus to dźwięk silnika - ale to oczywiste V8 to V8 i kropka.

W 6er miałem wiele różnych usterek, w czasie 4 lat tak na szybko:

- padła pompa SMG

- pompa vacu

- pompa wody się rozciekła

- CCC w trakcie programowania (chciałem mieć mp3) i tak się nie udało, wymiana na nowy z ASO

- aku

- zbiornik wyrównawczy

- lampy, całkowicie zaparowane - padł moduł w jednej z lamp, i przestały skręcać

- łożysko z tyłu

Nie mówię o częściach typowo eksploatacyjnych zawieszenia amorów świeć odm itp. bo to oczywiste że się wymienia, a zamienników brak

Od początku jak kupiłem auto aż do sprzedaży pocił mi się siłownik dynamic drive, ale taka ich już uroda

Co mnie denerwowało:

- pomimo L7 skrzeczące głośniki z tyłu, w 3er jest o niebo lepiej

- brak mp3

- nieustające zacinanie się okien (anti trap function) wiele razy to smarowałem i szlag mnie trafiał przy zamykaniu skokowo i jeden cm.

Jeszcze jedno, w 3er jest taka łapka do podawania pasów, nie rozumiem dlaczego tego nie było i nie ma w znaczniej bardzie prestiżowej serii jaką jest 6er. Prosty i genialny patent.

Opublikowano
trochę tego było ale tragedii nie ma. u mnie znakomicie grają głośniki, z nich jestem bardzo zadowolony, czysty dzwięk, pompę uszczelniłem, lampę też uszczelniłem a reszte skromnych usterek na bieżąco opisuje na forum, ale nie ma tragedii. apropo tych pasów, masz rację, kurde trzebą się namęczyć żeby się zapiąć hehe, jak ktoś siedzi z tyłu to jeszcze Ci poda ten pas :)