Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ponad Tydzien temu bylem na wymianie skraplacza w zakladzie mechanicznym. Pozniej pojechalem do innego speca na napelnienie ukladu. Przy pojezdzie byc niestety nie moglem podczas zabiegu... Po 40 min Pan stwierdzil, ze uklad jest szczelny wiec wsio ok. Po 7 godzinach podczas jazdy sprezarka klimatyzacji zaczela byc slyszalna, typowe buczenie. Moja pierwsza mysl: prewnie nieszczelnosc i srodek z uklad spierdzielil. Po powrocie z wakacji, tzn wczoraj podpialem kompa i w inpie pokazuje mi cisnienie ok 2,2 bara w ukladzie. Dzis sprawdzalem i bylo na starcie ok 2.4. Po wlaczeniu klimatyzacji i pracy ok 10min cisnienie spada do ok 1.8. Jak sie odstawi klime na jakis czas to znowu cisnienie jest w granicach 2.4. Wydaje mi sie, ze w przypadku nieszczelnosci dzis powinno byc w ukladzie 0 bar, sprezarka nie powinna sie zalaczac, a tutaj cisnienie jakies jest i chlodzenie tez nie ma co sie czepic. Dorzucam screena z inpy. Licze na wasze sugestie, moze ktos mial podobny problem.

http://tinypic.pl/i/00198/aluc5kcs8akh_t.jpg

Opublikowano
Ciekawe czy olej zostal uzupelniony do sprezarki wraz z gazem. Czy tylko sam gaz. Wartosc oleju powinna sie zgadzac ze specyfikacja producenta.Jesli za malo to sie powoli zaciera.No chyba ze lozysko pada na sprzegielku sprezarki.