Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z Was orientuje się ile czasu trzeba ładować kluczyk, żeby w przypadku używania komfortowego uruchamiania samochodu nie pojawiał się na konsoli komunikat o niskim naładowaniu kluczyka?

Jestem po krótkiej trasie (jakies 3 godziny) i ciągle mam ten komunikat.

Czy ktoś z Was wie, który bezpiecznik należy sprawdzić, jeśli po włożeniu klucza do stacyjki nie odbywa się ładowanie? (takie mam podejrzenia)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co się orientuje to jeśli posiadasz tą funkcję to kluczyki się nie ładują tylko normalnie się wymienia baterie kiedy są już słabe.
Opublikowano
Z tylu pilot powinien posiadac klapke , otwierasz, wymieniasz baterie, aplikujesz do stacyjki i w dalszym ciagu cieszysz sie swoja bestia :D . Jezeli takowej nie posiadasz , tapeciakiem rozcinasz , bebeszysz stary akumulatorek ,kupujesz nowy , lutownica, troche sprytu, klej do sklejenia i tez sie cieszysz. :D Powodzenia ja jestem wlasnie po tym zabiegu, 20 minut i po strachu.
Opublikowano

Mam taki kluczyk.

http://cdn102.iofferphoto.com/img/item/177/495/991/bmw-1-3-5-series-e87-e90-e91-e92-e60-e61-remote-key-fob-4f6f2.JPG

Myślałem, że ma on akumulatorek, który po włożeniu do stacyjki jest ładowany.

Opublikowano
Z tylu pilot powinien posiadac klapke , otwierasz, wymieniasz baterie, aplikujesz do stacyjki i w dalszym ciagu cieszysz sie swoja bestia :D . Jezeli takowej nie posiadasz , tapeciakiem rozcinasz , bebeszysz stary akumulatorek ,kupujesz nowy , lutownica, troche sprytu, klej do sklejenia i tez sie cieszysz. :D Powodzenia ja jestem wlasnie po tym zabiegu, 20 minut i po strachu.

nie wiem czy to tak do konca jest z ta wymiana baterii,czytalem w instrukcji zeby jadac w dluga trase wziasc ten drugi zapasowy kluczyk(od czasu do czasu) aby sie mogl naladowac.dlatego mysle ze wkladajac klucz w stacyjke on sie automatycznie bedzie ladowal.

ale moze sie myle.....

Opublikowano
wymień bateryjkę i po problemie... miałem ten sam problem;a z tym że podczas długiej jazdy wkładaj drógi kluczyk to bez sensu bo jak wiesz m.in. twoje stacje radiowe,fotel itd jest ustawione pod twój kluczyk,jak go zmienisz to masz wszystko inaczej :) no chyba że tylko ty używasz auto :)