Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

wydawało się banale ale nie jest..chce obszyć kierownice skorą ale nie wiem jaką wybrać :duh:

- czarną bez wzoru

- czarną z wzorem pasującym do środka kierownicy

kwestia jest taka, że oferowana skóra czarna nie jest taka czarna na 100% ..całe wnętrze mam czarne więc jak mi wyjdzie kierownica szara to będzie lipa :duh:

kierownice ma taką

http://img31.imageshack.us/img31/672/p1060158g.jpg

Edytowane przez Marcin[79]
Opublikowano

Marcin[79], najtańszym i najszybszym rozwiązaniem będzie nabycie identycznej skórzanej kierownicy (ten wzór występował w e36, e34, e32).

Poszukaj na allegro czy ebay.

P.S. Na Twoim miejscu założyłbym albo kierownicę z poliftowego M5, albo poliftową kierownicę jaka jest np. w moim aucie - zajrzyj do galerii.

Pozdrawiam

Opublikowano
lieder, ja mam ciagle problemy z ta kierownica. Nie moge skasowac bledu poduszki. Mysle ze jest to spowodowane inna kierownica. A dwa ze ciagle mi piszczy gdy jest goraco. Typowa przypadlosc E39, z ktorej mam kierownice. Zebym wiedzial ze bede sie z tym musial tak wozic to bym sie w to nie pchal.
Opublikowano
lieder, ja mam ciagle problemy z ta kierownica. Nie moge skasowac bledu poduszki. Mysle ze jest to spowodowane inna kierownica. A dwa ze ciagle mi piszczy gdy jest goraco. Typowa przypadlosc E39, z ktorej mam kierownice. Zebym wiedzial ze bede sie z tym musial tak wozic to bym sie w to nie pchal.

Zapewne masz uszkodzoną taśmę (zwijak). U mnie kierownica jest fabrycznie zamontowana, a w e36 / e39 /e38 taśma jest taka sama (4 przewodowa). Może tu jest problem - nie ta taśma?

Pozdrawiam

Opublikowano

Raczej nie przypadłość bo mi nigdy nie piszczy w lato. W zimę dopiero jak postoi 2 dni w mrozie sięgającym więcej niż 20st poniżej zera. Wtedy pisknie 3-4 razy i spokój. Ale jak w lato to coś jest u Ciebie nie halo

Opublikowano

Raczej nie przypadłość bo mi nigdy nie piszczy w lato. W zimę dopiero jak postoi 2 dni w mrozie sięgającym więcej niż 20st poniżej zera. Wtedy pisknie 3-4 razy i spokój. Ale jak w lato to coś jest u Ciebie nie halo

Jednym w lato, drugim w zime. Co za roznica skoro piszczy. Domyslam sie ze to pod tasma, bo cala reszta jest nasmarowana. Nawet jak usune te piski to i tak nic z tego jak ciagle mi miga AIR BAG.

Opublikowano

Zapewne masz uszkodzoną taśmę (zwijak). U mnie kierownica jest fabrycznie zamontowana, a w e36 / e39 /e38 taśma jest taka sama (4 przewodowa). Może tu jest problem - nie ta taśma?

Pozdrawiam

Wszystko kupilem razem z kierownica, tasma oryginalna z tym ze wtyczka nie pasowala. Wiec musialem sie wlutowac bezposrednio w przewody. Klakson tez jest inaczej rozwiazany, bo tez przez kable z tego co pamietam, a w starej mialem jakos inaczej. Takze nic nie pasuje Plug&Play. Wylamal tez mi sie jeden plastikowy bolec z kolumny przez ta kiere. Najgorsze jest to ze teraz nie wiem czy jak zaloze taka jak powinna byc wszystko bedzie jak trzeba.

Opublikowano

Pozdrawiam

Wszystko kupilem razem z kierownica, tasma oryginalna z tym ze wtyczka nie pasowala. Wiec musialem sie wlutowac bezposrednio w przewody. Klakson tez jest inaczej rozwiazany, bo tez przez kable z tego co pamietam, a w starej mialem jakos inaczej. Takze nic nie pasuje Plug&Play. Wylamal tez mi sie jeden plastikowy bolec z kolumny przez ta kiere. Najgorsze jest to ze teraz nie wiem czy jak zaloze taka jak powinna byc wszystko bedzie jak trzeba.

Rafał, to musi pasować ;) Daj fotki w innym wątku lub na PW, aby nie robić większego śmietnika w kwestii obszycia...

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Jak musi jak nie pasuje. Raz ze wtyczka od AirBag jest inna. Dwa ze klakson ma tez inne rozwiazanie. Tutaj jest opisane co trzeba zrobic:

http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=5090

Ja niestety nie mam tego poliftowego plastiku laczacego manetki, ale na starym tez dziala. W przyszlym tyg bede jechal jeszcze pod inny komp sprobowac skasowac blad.

Edytowane przez rafal735r