Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku zaznaczam, że czytałem posty. Jednak opiszę problem, wycieraczki z dnia na dzień coraz wolniej pracowały, aż dzisiaj stanęły. Poczułem jakiś swądzik, ale jak włączę ja na maksymale obroty, i ruszę ręką, to jeszcze raz pociągną. Mam nadzieję, że silnik się nie spalił. Z tego co wyczytałem, to mam do przejrzenia trzy rzeczy:

1. Jakiś mechanizm, który należy próbować przesmarować - GDZIE go szukać i jak się do niego dobrać???

2. Pod kanapą jakiś przekaźnik - gdzie dokładnie???

3. Przy kolumnie kierownicy jakiś wtyk - gdzie i jak wygląda???

Dzięki za wskazówki.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Generalnie sprawdz porzadnie mechanizm. Jest on pod przednia szyba pod plastikami. Nalezaloby go rozebrac poczyscic ze rdzy i grzybow i nasmarowac - to powinno wystarczyc
Opublikowano

Koniecznie to powinno pomuc nasmaruj to jakimś smarem tylko nie wd 40 :) on szybko zniknie :) Ja tak miałęm na mroźie zamarzły! a mieszkam na północy! ale poprostu są już wyrobione!

Mozę ktoś wie czy piuro prawa szyba można dogiąc na siłe tzn troche mi nie dociska bo nie jest orginalne , kupiłem chempiona i słąbo kant zbiera:(

Pozdrawiam

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano

zworzen, na ktorym jest mocowana wycieraczja, obraca sie w metalowej obudowie. I tu z reguly smar sie starzeje, wszystko rdzewieje i sie zaciera. Musisz to zrobic jak najszybciej, bo sworznie kuliste na drazkach przekazujace sile z silnika sa plastikowe i moga dostac luzów.

Wybij sworzen wycieraczki z obudowy, umyj i przetrzyj drobnym papierem sciernym. Potem zmontuj to na jakis konkretny smar, np grafitowy

pozdrawiam

t.