Skocz do zawartości

e39 530d 2001r - wentylator od visko ma bicie !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem auto miesiac temu, zauważyłem mocnr bicie wentylatora od visko, postanowilem wymienic viskoze oraz oryginalne śmigło bmw i bez zmian ;/ boje sie by nie rozwalilo mi pompy wody.. ktoś miał podobny przypadek ?
Opublikowano
ja miałem ten problem i to była pompa wody polecam jak najszybszą wymianę
Opublikowano
  • Autor
mam nadzieje że to nie przeniosło sie i nie skrzywiło ani visko ani śmigła, bo szkoda by było kupować znowu te same części które mają kilka tygodni ;) dzięki założe nową pompę i zobaczymy co będzie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Rzeczywiście to coś z pompą wody, bo gdy zatrzymam ręką śmigło od wisko to faktycznie jest odczówalne bicie na osi, czy z taką pompą mozna pobawić sie w domu czy polecacie pojechać do warsztatu ? i jaki mniej wiecej jest koszt pompy wody bo sprawdzajac w sieci to ceny są bardzo różne.
Opublikowano

O i temat w sam raz dla mnie bo mam identyczny problem. Tzn. sam wiatrak ma luz (tak jakby nie siedział dobrze na ośce) i klepie po osłonie (tej plastikowej), na 100% sama ośka nie ma luzu.

Dostęp żeby do obadać jest beznadziejny stąd moje pytanie czy kwestią będzie dokręcenie jakichś śrub czy wymiana wiatraka?

Opublikowano
  • Autor
kolego ja mialem to samo az mi sie wisko odkreciło, musisz zdjac tą górną obudowe i dokrecic wisko bo ono sie odkreca pod wpływem tych drgań, i wtedy nie bedzie luzów. przerabiałem to