Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowym użytkownikiem więc:

WITAM WSZYSTKICH !!

Mam takie pytanie jestem zainteresowany kupnem stożka SIMOTA z dolotem za 400 zł więc nie mała suma, do mojej bmki z silnikiem 1.6

Czy można go zamontować bez problemowo? Bo mechanik mi mówił, że nie można tego zamontować ponieważ są tam przepływomierze powietrza?

Może wy mi coś o tym powiecie czy można czy nie?

Pozdrawiam !

Opublikowano

Można jeśli to zamontujesz przed przepływką. Ale z drugiej strony airbox Simota jest zakończony okrągłym otworem a przepływka ma prostokątny otwór, tak więc byś musiał mieć jakąś przejściówkę.

Tak czy inaczej nie opłaca się tego montować do 1.6. Szkoda prądu. Lepiej włóż te 400zł do skarbonki i zbieraj na swapa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie, byu założyć trzeba zrobić lub kupić przejściówkę.

Szkoda 400 złotych na ten filtr. Przy 1,6 bedzisz miał 0,5KM wiecej i nic wiecej...no możę bedzie ładniej warczał...lepiej odłóż jak kolega radzi na jakiegoś swapa...

PZDR>

Opublikowano
No dobra spoko;) bo jak narazie wstawiłem do niego tłumik ultera i ładnie chodzi i brakuje właśnie jeszcze czegoś pod maską. Chip tuning też odpada, to co można by było jeszcze zrobić by poprawić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No właśnie, zainwestuj jeśli już w chip od BAGORA, jest polecnay przez liczne grono forumowiczów...te same pieniądze a napewno efekt bedzie lepszy niz na filtrze.

PZDR>