Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chce wynienic lozyska bo je slychac . Moze macie jakies propozycje co do marki albo czego niekupowac. chce wymienic we wszystkich kolach razem z tarczami, moze ktos testowal tarcze nawiercane jak sie zachowuja ??
Opublikowano

Co do lozysk to najlpsze sa fag i skf, oczko nizej meyle (to pakowacz, wiec mozesz trafic na ktores z powyzszych). Ja po taniosci kupowalem zawsze maxgear i w sumie nigdy nie mialem problemow, w obecnej piatce wszystkie mam mg i zrobily juz prawie 40 tys bez klopotu. To co prawda zaden rekord ale nie wykazuja zuzycia. Przy tylnych lozyskach pamietaj o kleju do gwintow na sruby (ja nie mialem pod reka i 2 sruby zgubilem :evil: )

Co do tarcz to najistotniejsze sa przednie. Najlepszej jakosci sa ori, ktore w aso maja rozsadna cene- ja bym takie bral. Zamiennik o najlepszej renomie to Zimmerman, ale cena dosyc wysoka, ludzie polecaja tez Mikode za rozsadna kase, ewentualnie zdaj sie na doswiadczenie macka z www.czescidobmw.pl. Jak tarcze to i klocki- ja polecam miekkie, wtedy tarcze wolniej schodza ale felga brudna.

Opublikowano

Założyłem na przód mikody nawiercane i nacinane z klockami TRW.Zrobiłem dopiero 2tyś.km i na razie jestem bardzo zadowolony.Klocki są dosyć miękkie i trochę pylą ale za to nie piszczą.Uważam że lepiej częściej wymienić klocki i umyć felgi jak założyć twarde klocki które przeważnie popiskują i szybciej zużywają tarcze.

Łożyska wymieniałem na orginalne używki i jest ok.

Opublikowano
Kolego na piastach nie oszczedzaj. Opisze Ci moja sytucje. Padla mi prawa przednia piasta. Kupilem piaste Krafta. Bo tania (195pln). Za pare dni mialem wyjazd pod czestochowe. Rozpedzilem Bawarke do 220 i zaczelem zwalniac. Przy 180 cos zaczelo wyc z przodu. Mysle sobie, jak nic padla druga strona. Dzwiek rozchodzil sie po calym przodzie. Kupilem druga tej samej firmy. Wyobraz sobie moje zdziwienie jak po wymianie dzwiek wyjacej piasty nie ustal:D okazalo sie ze padla wlasnie ta swiezo wymieniona piasta kraft. Jeszcze lepsze bylo to ze gwarancyjnie mi wymienili ta piaste na taka ktora tylko przykrecilem i zalozylem na nia tarcze i zaczela latac na lozysku jakby miala ze 250tys przelotu:D nie polecam krafta. Badziewie. Zalozylem piasty max geara. Tez firma niby krzak ale lataja juz pol roku i cisza. A wolno nie jezdze. Nie mam do nich pelnego zaufania ale byl kryzys gotowkowy wiec nie mialem kasy na lepsze. Narazie daja rade
Opublikowano
Właśnie dla tego wymieniłem na org. używane bo to większe prawdopodobieństwo że dłużej pochodzi jak nowe.Podobnie jak czujniki ABS,nawet nowe siemensy są gorsze jak montowane na pierwszy montaż.Zresztą pieniądze są małe 100zł. za piastę i tyle samo za czujnik,za półoś też dałem 80zł. i nie narzekam :D
Opublikowano
Ja takich rzeczy nie kupował bym używanych. Kupiłem fag-a i jest ok. Czujnik nie głupieje chodzi cichutko i wiem ze póki tego auta nie sprzedam to z piastą będe miał spokój. Dałem 300 pare zł.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam chce wynienic lozyska bo je slychac.............chce wymienic we wszystkich kolach

A skąd pewność, że to łożyska?

Mój kierownik ma E39 3,0d w Turingu i też miał łułułu w czasie jazdy.Warsztat też mówił mu o łożyskach bo opony miał w świetnej kondycji.Sprawa wyjaśniła się jak użyczyłem mu swój komplet kół,no i wyszło że to opony.Nie dość, że opony były kierunkowe o bieżniku jodły to jeszcze Nankang.

Założył sobie inne 4 opony i mówi, że ma ciszę i spokój.

Pożycz od kogoś koła pojeździj trochę i zobacz,bo może okazać się,że wydasz kupę pieniędzy i na próżno.

ec2Wze6.jpg