Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od pewnego czasu autko po rozgrzaniu zmienia brzmienie na mocno basowe, nie traci mocy ale od czasu do czasu zapala sie kontrolka silnika z informacja increased emision. EGR wyczyszczony. Czy to moze byc zuzyty DPF? Mial ktos cos takiego? Dzieki. pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podepnij kompa i sprawdz bledy,wydaje mi sie ze ma to zwiazek z dpf,moze byc zapchany i za czesto wlacza sie dopalanie.Oleju Ci nie przybywa?U mnie basowe brzmienie tlumika jest w momencie wypalania dpf.Jesli jezdzisz duzo po miescie,musialbys od czasu do czasu ostro przgonic auto w trasie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
aha, klapki pewnie usunięte?

Klapki nie maja nic do tego,tez mam usuniete i zadnej roznicy,przelatalem juz bez klapek ponad 20kkm.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
klapki nie dotykane.

Sprawdzales je kiedykolwiek?Jesli nie radzilbym zrobic to czym predzej,chyba ze masz 50tys.km orginalnego przebiegu :wink:

Opublikowano
jutro mam zamiar dobrac sie do odmy to moze poslizgiem odkrece jeszcze kilka srubek i zerkne. a z ta odma bo jeszcze nie kupilem ale czytalem ze jest mozliwosc wyczyszczenia. czy warto kupic i nowa wsadzic czy moze sam separator wymienic?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jutro mam zamiar dobrac sie do odmy to moze poslizgiem odkrece jeszcze kilka srubek i zerkne. a z ta odma bo jeszcze nie kupilem ale czytalem ze jest mozliwosc wyczyszczenia. czy warto kupic i nowa wsadzic czy moze sam separator wymienic?

Najlepiej kup nowa.