Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

( mod: piszę tutaj z racji dużo większej popularności działu, a sprawa jest dosyć pilna ; )) )

Panowie, mam ostatnio problem w swojej 530d E60 ze stukami w przednim zawieszeniu bądź w przekładni przy podjeżdżaniu pod krawężniki, czy też przejeżdżaniu przez studzienki. Nie jestem w stanie określić co hałasuje i co powoduje lekkie drgania kierownicy w przedziale prędkości 110-130...

Moi miejscowi mechanicy niestety nie są w stanie mi pomóc..

Dlatego prosiłbym o podanie namiarów na dobrego fachowca znającego się na zawiasach w BMW i przekładniach kierowniczych.

Z góry wielkie dzięki za pomoc ; )

BMW E60 530D SEDAN 2003r
Opublikowano

prawdopodobnie do wymiany tuleje wahaczy, było o tym na forum

podnieś auto, tak żeby przednie koło oderwało się od podłoża i spróbuj poruszać nim na boki

jak wyczujesz luz to masz winowajcę

pozdrawiam

Opublikowano
świetnie, tylko powiedz jeszcze w jakich okolicach tego poszukujesz bądź uzupełnij profil :norty:

zawsze też możesz popatrzeć tu -> viewforum.php?f=10

woj. pomorskie (Trójmiasto, Starogard, Chojnice) ; )

BMW E60 530D SEDAN 2003r
Opublikowano

Witam.

Jeśli nie za daleko, to polecam warsztat BMW w Robakowie koło Luzina-to za Wejcherowem-troche ciasnawo dużo beemek stoi, gość bardzo sensowny, ponoć pracował kiedyś w serwisie BMW i zjadł na nich zęby, a ceny konkurencyjne.

Tel. 602157675

Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam.

Jeśli nie za daleko, to polecam warsztat BMW w Robakowie koło Luzina-to za Wejcherowem-troche ciasnawo dużo beemek stoi, gość bardzo sensowny, ponoć pracował kiedyś w serwisie BMW i zjadł na nich zęby, a ceny konkurencyjne.

Tel. 602157675

Pozdrawiam.

Właśnie tak też uczyniłem ; )

Umówiłem się już na wizytę do "serwisu" BMW w Robakowie do p. Kwiatkowskiego.

Przy okazji usunę klapki z kolektora i zmienię olej w skrzyni automatycznej.

pzdr ; )

BMW E60 530D SEDAN 2003r
Opublikowano

Ok-daj znać ile Cię skasował za wymianę oleju w skrzyni? Mi zaproponował wraz z olejem i całą miską i uszczelnieniem(bo tak ponoć się własciwie powinno wymieniać) 1300pln-też się wybieram do niego oraz na tylne wachacze i klocki.

Gość jest bardzo miły i wszystko tłumaczy, nie naciąga-powie co trzeba, a co można odpuścić-napewno zaproponuje herbatkę, albo kawkę, atmosfera bardzo przyjazna-może też chcieć zmienić ramki od tablic na swoje-jesli chcesz z nim dobrze żyć, to zmień hehe:). Rozwaliło mnie to, że gostek "przyjmuje" klienta zawsze schludnie ubrany-widać że PR ma opanowany hehe:)

Pozdrawiam.