Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam 520i z 1999 roku. Odkąd kupiłem ten samochód czyli jakiś miesiąc słyszę bardzo niepokojące dzwięki przy dodawaniu gazu.

Dzwięk występuje tylko kiedy silnik jest całkiem zimny. Po kilku minutach znika. Brzmi to troche jak łańcuch albo coś zacierającego sie.

Nagrałem to na video. Link: http://www.youtube.com/watch?v=gbUeqZZbZd0&feature=plcp

Proszę o pomoc

Opublikowano

Sprawdzę je w najbliższych dniach bo i tak bede wymieniał termostat.

Tylko nie wiem czy jak by to były rolki lub łożyska to by dźwięk ustawał przy rozgrzniu silnika.

ehh dziwne...

Opublikowano
przy rozgrzanym smar jest cieplejszy czyli bardziej plynny i lepiej smaruje. zdejmij pasek i pokrec rolkami to zobaczysz co nie halo.
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
No i dziś wreszcie miałem czas żeby zabrać sie za moje BMW. termostat wymieniony i rolki sprawdzone. Jedna rolka ta głowna była zdecydowanie zajechana. Ta druga od klimy była zdecydowanie lepsza. wsadziłem tą lepszą od klimy w miejsce zajechanej i odziwno po pierwszym odpaleniu niepokojący dźwięk zniknął. nie ciesze sie zbyt wcześnie bo ten dźwięk występował różne. potestuje jeszcze w najbliższych dniach i sie zobaczy. podepne jeszcze inpe i zobacze czy wyświetli cos ciekawego. oby juz wszystko było oki :mrgreen: