Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ze swoja e32 730i R6 1988r. a mianowicie auto gdy zapalam jak jest zimne chodzi idealnie do czasu gdy złapie temperature wtedy zaczyna szarpać na kazdym biegu w granicach 1,5-2,5 tyś obrotów i wydaje mi sie że jak gdyby troche moc spadła wtedy. W zeszłym tygodniu wymieniałem olej, regulowałem zawory a także są nowe świece. Prosze o pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podłącz pod komputer, tak będzie najszybciej zdiagnozować.

Jak wygląda sytuacja na biegu jałowym kiedy uruchomisz zimne auto? Kiedy się rozgrzeje, zaczyna kichać?

Być może jest to czujnik temperatury. Niedawno był podobny TEMAT.

Podłącz kompa, na pewno dowiesz się więcej.

pzdr

yaz

Opublikowano
Na biegu jałowym równo cyka silnik jak i podczas jazdy jak autko jest zimne wszystko chodzi wręcz idealnie, a gdy sie rozgrzeje na biegu jałowym to kuleje no a podczas jazdy jak pisałem w granicach 1,5-2,5tyś obr. przerywa nie tak bardzo ale jest odczuwalne na calym samochodzie a tylko przekroczy te obroty i wszystko jest ok no moze minimalnie traci na mocy ale to tylko może mi sie wydaje...