Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

czy ktoś jest w stanie polecić godny zaufania serwis zajmujący się diagnostyka/regeneracją wtryskiwaczy na terenie Warszawy lub na jej obrzeżach? Potrzebuję warsztatu, który pomoże mi usunąć problem zbierającej się ropy w okolicach wtryskiwaczy.

Dzięki za pomoc

Opublikowano

A masz może jakieś podejrzenia skąd cieknie ? wężyk przelewowy ? czy miedziana podkładka pod wtryskiem ? jeśli to któreś z tych to raczej każdy dobrej renomy warsztat Ci to powinien zrobić dobrze.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano
mkvtec w Radomiu przy ul. Stromieckiej mamy zakład zajmujący się regeneracją wtryskiwaczy pod VP44. Ja u nich regenerowałem i wszystko jest OK.
Opublikowano (edytowane)

Ile kosztowala regeneracja wtryskiwacza i ew. robocizna. Jakie byly objawy przed regeneracja?

Pozdrawiam

Edytowane przez Jaisu
Opublikowano
Objawy wtrysków: nierówna praca, brak mocy, twarda praca silnika, głośne cykanie, błąd czujnika wzniosu iglicy. Z tego co pamiętam to oryginalna końcówka BOSCH to 200zł + 15zł robota (sprawdzenie, czyszczenie, montaż końcówki, sprawdzenie) + nowe podkładki BOSCH.
Opublikowano
Witam ja regenerowałem na modlinskiej tylko nie pamietam numeru. jak narazie 1.5 roku i nic sie nie dzieje.
E46 320d sedan black
Opublikowano

zdania są różne ... z tego co zbierałem opinię, jedni twierdzą że wyspecjalizowany serwis zrobi to dobrze, ma sprzęty, bajery itd - a inni twierdzą że ruszany wtryskiwacz to nie to samo, niektórzy od razu wymieniają na nówki, inni po przejściach z regeneracją później decydują się na nówki itd

ja zaryzykowałem używkę, rok jeżdżę i wartości trzyma jak trzymał - ale to był jeden wtrysk

btw sugeruję najpierw znaleźć warsztat który dobrze to zdiagnozuje, i podejmie się tematu

Opublikowano
Mikan Kolego mowa jest o "prymitywnych" wtryskiwaczach dwusprężynowych pod VP44. Tam tylko wystarczy sprawdzić ciśnienie dotrysku i wtrysku właściwego, szczelność, "skrzypienie" i rodzaj rozpylenia. Wiadomo, że przy niskim ciśnieniu daje się zderzaki (podkładki) rekompensujące, a dla eliminacji nieszczelności i charakteru rozpylenia stosuje się nowe końcówki rozpylacza. Z dyszami CR to już grubszy temat ze względu na precyzję i zaawansowanie technologiczne.
Opublikowano
fakt ... zbytnio uogólniłem, w takim razie sorki za nietrafne sugestie jak zauważył kolega wyżej