Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ave!

No więc zacznę od początku...

Chciałem wymienić podporę wału. Zabraliśmy się za to z kumplem, zrzuciliśmy dyfer i rozpołowiliśmy go. Wymieniliśmy podporę i wio z dyfrem do bejcy. Wszystko pięknie ale jak wsiedliśmy na test drive to przy 70km/h potraciliśmy pląby z zębów :twisted: I tu kapnęliśmy się że nikt nie wpadł na pomysł żeby zaznaczyć jak był złożony na podporze dyfer - tragedia!! Na szczęście fachowcy z BMW myśleli za nas bo okazało się że na dyfrze są znaczki i wiadomo jak go złożyć - niech Bóg błogosławi czujność Bawarczyków :-) No więc skręciliśmy wszystko jak Bozia przykazał no i poprawa jest - niestety nie jest idealnie. Samochód między 70 a 90km/h lekko drży :-( czuć to na budzie i swoim organiźmie. Skoro wszystko było skręcone według oznaczeń fabrycznych to poradźcie proszę co się mogło popieprzyć????

1. Czy jest możliwe że po kilkukrotnym skręceniu i rozkręceniu poszła się paść guma tłumiąca drgania przy skrzyni??

2. Czy jest możliwe że podpora jest do doopy?? Podpora nie jest z ASO ale jest to Febi - więc firma nienajgorsza.

3. Czy może to być wina mostu??

Może macie inne sugestie??

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano
sprawdz wywazenie kol, jezeli drga miedzy 70 a 80 tylko to daje 80% szansy ze to od kół. w moin e30 drgania wystepuja tylko jak sie podpora rozleci całkowicie( mam becie od 4 miesiecy a juz 3 podpory wymienilem).
Opublikowano
sprawdz wywazenie kol, jezeli drga miedzy 70 a 80 tylko to daje 80% szansy ze to od kół. w moin e30 drgania wystepuja tylko jak sie podpora rozleci całkowicie( mam becie od 4 miesiecy a juz 3 podpory wymienilem).

Tył już wyważałem - został jeszcze przód, tylko że kierownicš mi nie telepie tylko budš :x A co do podpór to słyszałem że warto odżałować 250zł i kupić w ASO bo jedynie taka daje 100%

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Moja betka e30 318i drzy znowu przy predkosci 140do160km/h i tez nie wiem dlaczego ale podejrzewam moje opony zimowe zaczelo sie to wlasnie wtedy jak je zalozylem. Pozdrawiam Seba :)
Byłe 318i coupe obecne 320i coupe radosc z jazdy.Nareszcie długo oczekiwane E46 kombi.
Opublikowano

sprawdz przy okazji łącznik skrzyni biegów z wałem, jezeli on bedzie walniety to terz bedzie telepało budą. proponuje kupowac czesci nowe i oryginalne, podróbki są do dupy. (kupilem łącznik i podpore wału nie oryginalne i po 3 miesiącch poszły sie walic.) teraz mam oryginały i narazie sie nic nie dzeje.

pozdrowionka Adrian.