Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam grono.

Pytanie do posiadaczy silników m54 - przy jakich obrotach macie odcięcie zapłonu ? Pytam bo u mnie mozna krecic ponad 7 tys - tak jakby brak odcinki. Wypatrzylem to przypadkiem. Czy tak ma byc ?

Xdrive

Koder

Opublikowano
Wydaję mi się że 6500 jest u mnie ale jutro sprawdzę
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
Wydaję mi się że 6500 jest u mnie ale jutro sprawdzę

A czy orientuje sie kolega, czy na 5 biegu przy wcisnieciu pedalu "do deski" ekonomizer "zamyka" skale ?

Xdrive

Koder

Opublikowano
na 90% nie idzie do konca tylko jest gdzies miedzy 15 a 20 l/100km, postaram sie pamietac jutro to sprawdze
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano

ekonomizer idzie u mnie do konca i nie musze wciskac do deski

a z obr. nie chce sklamac ale chyba 6500 i automat zmienia bieg

Opublikowano
To chyba bardziej kwestia automata, ja mam manual i brak odcinki (i to mnie zastanawia). Tym samym ekonomizer na 5 biegu nie idzie do konca.

Xdrive

Koder

Opublikowano
na 5 biegu przy 90 jak wciskam gaz do dechy ekonomiozer idzie na jakies 22 litry a przy 120 km/h na 20 litrow (automat)