Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zbiornik czego?

Pisz dokładnie o co Ci chodzi bo nikt nie będzie wróżył z fusów czy pytasz o zbiornik paliwa, płynu spryskiwaczy, czy np. wyrównawczy płynu chłodzącego czy coś jeszcze innego.

Jeżeli pytanie jest o zbiornik paliwa, to z opisu wynika, że masz 525tds z 95, a z tego co kojarzę, w nich były montowane tylko plastikowe zbiorniki 81L, dodatkowo napisz czy masz turasa czy sedan.

pzdr

yaz

Opublikowano
Oczywiście chodzi o zbiornik paliwa i mam sedana, chodzi mi o to żeby wstawić zbiornik 100 litry z tego co słyszałem to w e32 takie były.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W e32 były montowane 4 typy zbiorników, w zależności od wersji silnikowej, rynku przeznaczenia, typu zawieszenia (80L, 90L, 91L, 102L).

Zbiornik 102L był montowany w autach z zwieszeniem samopoziomującym. Wg mnie nie będzie pasował na zasadzie plug&play do e34.

Opaski mocujące zbiornik 102L mają długość 460mm, w e34 opaski mocujące mają długość 660mm. Z tego można wnioskować, że zbiornik w e34 jest szerszy czyli zbiornik z e32 zmieściłby się w tym wymiarze. Należałoby sprawdzić/zmierzyć jak wygląda sytuacja z wysokością i głębokością. Z pewnością coś będzie wystawać/niepasować.

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szukasz z innego BMW, bo masz taki kaprys i chcesz dalej zajechać na zbiorniku paliwa, czy np. twój obecny zbiornik jest dziurawy, etc.?

Jeżeli druga opcja to szukałbym takiego samego. We wszystkich e34 były chyba montowane zbiorniki 80L i 81L max.

Jak chcesz coś większego to e32, ale tak jak pisałem, wg mnie trzeba będzie trochę pokombinować.

pzdr

yaz

Opublikowano
Witam czy będzie pasował zbiornik z e32 do e34??

Nie bedzie pasował. Próbowałem kiedyś zrobić to samo, bo mi w E34 540 było mało 80 litrów i też chciałem wstawić 102, ale nie ma żadnych szans...