Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

POMOCY!!! Pewnie juz byl taki post na tym forum... Samochod E39 silnik m52b28 + sekwencja stag premium. Problem polega na tym,ze mam strasznie drgania silnika(spadek mocy i nierowna praca). Wymienilem czujnik polozenia walka rozrzadu i czujnik walu,uszczelke pokrywy zaworow, swiece oraz sonde lambda wszystko na oryginalnych czesciach. Zadnych bledow . Problem wystepuje na gazie oraz benzynie .Z gory dziekuje za pomoc. Moze ktos pomoze okolice Tychow?

Opublikowano
wiatrak od wiskozy
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
tzn sprawdz go :) moze byc ulamana lopatka i bedzie taki efekt
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
Wszystko wymienial mechanik i szczerze powiem ze nie wiem jak "wygladaj" w/w podzespoly...Moze to wina odmy? Dodam,ze przed wymiana sondy (a teraz mi sie jeszcze nie zdazylo) samochod gasl podczas jazdy np po wcisnieciu sprzegla i spadku obrotow. Zazwyczaj w deszczowe, wilgotne dni...
Opublikowano
odpal silnik i odpinaj po kolei cewki, zobacz na którym cylindrze nie bedzie roznicy po odpieciu kostki. jesli na ktoryms nie bedzie to zamien cewki i zobacz czy wtedy bedzie chodzic na tym cylindrze. od tego trzeba zaczac
Opublikowano
odpal silnik i odpinaj po kolei cewki, zobacz na którym cylindrze nie bedzie roznicy po odpieciu kostki. jesli na ktoryms nie bedzie to zamien cewki i zobacz czy wtedy bedzie chodzic na tym cylindrze. od tego trzeba zaczac

Nie trzeba wypinać. Wystarczy wyjąć i sprawdzić czy fajki nie są pokruszone, a na cewkach czy nie ma białego nalotu. Można też w garażu (gdzieś gdzie jest ciemno) wciskać, puszczać i znów szybko wciskać gaz i obserwować czy nie latają pioruny :D Tą metodę polecił mi MaciekV8 i się dobrze sprawdza.

Opublikowano
Witam ja mialem podobne objawy oprocz spadku mocy, u mnie drgania byly silnika nierowna praca i ciezko odpalal na zimnym silniku winna byla odma :D
Opublikowano
Hmm myslalem, ze problem z gasnieciem samochodu zostal rozwiazany...niestety! Dzisiaj kolejny raz samochod zgasl(wilgotny poranek, rosa itd...) Rowna jazda, 5 bieg. Dojezdzam do zjazdu, wciskam sprzeglo i...obroty leca do zera,samochod gasnie! Dodam, ze caly czas wyczuwam drgania i nierowna prace silnika !Czasami samochod strasznie szarpie... Moze znacie jakiegos dobrego mechanika w okolicach Tychow, Pszczyny, Katowic itd...dzieki
Opublikowano
Kolego a sprawdź jeszcze jedną rzecz. Wyjmij krokowca i porządnie go wymyj w benzynie ekstrakcyjnej. Może to dziwnie ale jak napisałeś o tym zjeździe to przypomniała mi się pewna historia. Mój wujek miał identycznie jak Ty. Jak jechał to jechał, lecz jak tylko wcisnął sprzęgło auto gasło. Nie mieliśmy żadnego pomysłu. W końcu wyciągnąłem krokowca i go wymyłem porządnie razem ze wszystkimi wężami. Problem zniknął do dzisiaj a robiłem to ponad 2 lata temu. Pacjentem był akurat nissan, ale może to Ci pomoże. Życzę, żeby to było to. Powodzenia :D
Opublikowano

Właśnie borykałem się dzisiaj z nierówną pracą silnika oraz spadkiem mocy. Przy ruszaniu tragedia. Jazda płynna ok. Przyśpieszenie- telepało autem i chodził na 4-5 garków. Podmieniłem 3 cewki dalej to samo. Fajki mam nowiutkie świece z 12tys a więc niby ok. Na koniec pobawiłem się odmą. Okazało się, że źle była wpięta. Nie wiem czy samo się wypięło czy ja kiedyś zahaczyłem ręką, ale po wpięciu wszystko wróciło do normy.

Może się komuś przyda :)