Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam panowie mam taki problemik od nie dawna jestem posiadaczem 1 2004 rok 1,6 115 km najechane 150 000 tys auto sprowadzone z Niemiec problem jest podczas odpalania silnika nie jak jest zimny z rana tylko np przejechałem do pracy 20 kilometrów i po robocie chce go odpalić gdy nacisnę przycisk start to przez chwile silnik pracuje nie równo i bardzo głośno jak stare diesle ale to trwa dosłownie sekundę i przechodzi do normalnej pracy czy którys z was miał podobne objawy jak tak to proszę o pomoc albo poradę od czego by tu zacząć badać problem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hipo Ty to jestes za dobry!!gosc pisze pierwszego posta nie chce mu sie szuakc ,ani sie nie przywiatl tylko dawaj od razu z problemem !!

Problem sie rozwiaze goscia nie ma

Opublikowano
przywitałem się panowie problem się nie rozwiąże napisałem tego posta bo nie znalazłem nic podobnego do tej usterki w sieci kurcze spróbuje to nagrać ale jak napisałem wcześniej to jak pamiętacie te stare diesle i ich specyficzny klekot tak to mniej więcej słychać przez dosłownie sekundę i wchodzi na normalne obroty nie wsiadam do auta od ostatniego razu jak to wystąpiło bo boje się że będzie grubsza robota może spróbuje podpiąć się pod kompa
Opublikowano
wrażenie klekotu - może tak zwanie niepali na wszystkie gary. TO jest oczywiście 1,6 Diesel ? Parę razy tak mialam. Spróbuj czegoś takiego. Gdy chcesz odpalić silnik - naciśnij przycisk start/stop, ale nie naciskaj sprzęgła. Niech się włączy wszystko, , powinieneś usłyszeć spod machy jak się wszystko ustawia. To trwa dosłownie parę chwil. Następnie wciśnij sprzęgło i przycisk start/stop. Silnik zamruczy :D Dodatkowo jak już np. dojechałeś do pracy poczekaj chwilę, niewyłączaj silnika, niech turbinka się trochę ochłodzi. Jeśli problem będzie się powtarzać to niestety mechanior się kłania.
Opublikowano
wrażenie klekotu - może tak zwanie niepali na wszystkie gary. TO jest oczywiście 1,6 Diesel ? Parę razy tak mialam. Spróbuj czegoś takiego. Gdy chcesz odpalić silnik - naciśnij przycisk start/stop, ale nie naciskaj sprzęgła. Niech się włączy wszystko, , powinieneś usłyszeć spod machy jak się wszystko ustawia. To trwa dosłownie parę chwil. Następnie wciśnij sprzęgło i przycisk start/stop. Silnik zamruczy :D Dodatkowo jak już np. dojechałeś do pracy poczekaj chwilę, niewyłączaj silnika, niech turbinka się trochę ochłodzi. Jeśli problem będzie się powtarzać to niestety mechanior się kłania.

116i z 2004 to silnik benzynowy... wolnossący.