Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam mialem ostatnio problem z termostatem wymienilem dzis zalałem go na full woda i zobaczylem to?? czy to jest normalne czy waz do wymiany?http://www.picshot.pl/pthumbs/large/168289/DSC_0055.JPG Edytowane przez asalien
Opublikowano
jeszcze dopisze ze jak daje gazu ciagnie wode do srodka i nic nie leci pozniej jak zostawie ja na normalnych obrotach zrobilo sie cos takiego..
Opublikowano
nie wiem czy to odpowietrznik a nowy termostat zalelem woda i tylko na chwile... teraz dopiero bede zalewal plynem.. jak sie dowiem czy to jest normalne.. czy to jest odpowietrznik jakis czy mam walnietego weza
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz urwany odpowietrznik, dlatego się leje.

Wymień na nowy, koszt kilka PLN w aso.

Największy problem to wykręcenie resztki starego odpowietrznika z węża, tak aby nie uszkodzić węża.

Moja rada, wykręcaj na zimnym silniku, pójdzie łatwiej, na gorącym praktycznie nie da się go ruszyć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Normalnie, jest plastikowy, jak go za mocno dokręcisz, to łatwo pęka.

Ja tak 2 załatwiłem.

Jak silnik jest zimny, w układzie chłodzenia nie ma praktycznie ciśnienia, nic sie nie leje, jest dobrze.

W miarę jak silnik sie nagrzewa, rośnie ciśnienie i taki nadpęknięty odpowietrznik bardzo łatwo wykańcza.

Opublikowano
a powiesz mi jak on mogl sie urwac?

jak nie ruszałeś to sam ze starości się urwał

kuzyn też tak miał

oczywiście przyczyną jest to że wcześniej za mocno był dokręcony

Opublikowano

Witam.

Miałem ten sam problem, przy ostatniej wymianie wisko za mocno dokręciłem odpowietrznik przy zbiorniczku wyrównawczym. Koszt nowego w serwisie to 16 zł, a stary wykręciłem podgrzewając cienki płaski śrubokręt i wtapiając go w resztkę tego co zostało z odpowietrznika. Poszło za pierwszym razem, ale ważne jest to co kolega wyżej pisał - wykręcaj na zimnym silniku.

Pozdrawiam.

Jakub

Opublikowano
Chyba ciężko będzie to wygrzebać. Ja wożę ze sobą 2 korki odpowietrzające w razie co. Koszt to 7zł w intercars. A więc grosze. Kup sobie kilka szt na zapas. I nie jeździj autem. Wywala Ci wodę a jak auto stygnie to zasysa prawdopodobnie powietrze do układu.
Opublikowano

Witam

Można nawiercić otworek w tym co zostało i spróbować wykrętakiem to wykręcić oczywiście na zimnym silniku.

Pozdrawiam

Opublikowano
kupilem nowy koreczek servis bmw 2e:) wykrecilem wkretarka wkrecilem nowy i jest gitara :p dzieki wielkie koledzy