Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam takie pytanko z innej beczki. Mianowicie czy ktoś ma doświadczenie z ciągnięcia przyczepy campingowej przy pomocy E36 1.6 M40? Jak sobie generalnie autko radzi i czy dużo więcej pali? Bo mam do przeciągnięcia przez całą Polskę przyczepkę taką koło 900kg ważącą. Za wszelakie informacje z góry dziękuję.
Opublikowano
napewno wiecej spali, mocy nie brakuje no w miescie ciezej bedzie, ale na trasie jak sie bujnie to leci ;) ja swoja 1.6 wyciagnalem wujka e34 520 z rowu stromego.. dało rade jedynie z tego wzgledu ze moja byla na asfalcie i kola sie tak nie slizgaly. Ale nie powiem siwo bylo :P
Opublikowano

Demonem prędkości nie będziesz więc z wyprzedzaniem też będzie ciężko. Ale na pokonanie odcinka z "A" do "B" spokojnie dasz rade. Myślę żę spalanie do 2l/100 pójdzie w góre. Ojciec jechał w citroenie 1.4 75KM i spokojnie leciał wiec myślę ze sobie poradzisz.

Powodzenia

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )

Opublikowano
Z przyczepka i tak raczej wedlug przepisow za szybko nie polece bo maks 70km/h ;] Tym autkiem jeszcze nie targalem dlatego tak podpytuje :-) Dzieki za info.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Samym ciągnięciem przyczepy bym się nie martwił.Raczej wez poprawke że trzeba mieć dobre hamulce i nie siedzieć nikomu na dupie bo możesz się zdziwić.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Akurat o tym wiem bo już drugim autkiem targałem wcześniej tą przyczepkę. No cóż wszystko wyjdzie w praniu :-)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
No to autko dalo rade ale spalilo mi w trasie z przyczepa i ludami 12l/100km xD Pozdrówka z krainy 1000 jezior
Opublikowano
Tego się można było spodziewać :norty: Duże znaczenie też ma czy jechalęs pod mocny wiatr czy nie :cool2: Milego wypoczynku

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )