Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy mial ktoś moze podobny problem

mianowicie pompa w baku nie dziala sprawdziłem ją na krótko pod akumulatorem zero reakcji nie sprawna ale kupilem nową na krótko dziala w aucie nie dziala sprawdziłem prąd z wtyczki nie ma prądu doszedłem do przekaźników zamienilem przekaźnik z tym od klaksona i nadal nie ma prądu wnioskuje że nie dochodzi prąd na przekaźnik czy ktoś wie co to może być pozdrawiam

Opublikowano
Musisz odnaleźć jej bezpiecznik w skrzynce, bo skoro nie dochodzi prąd na przekaźnik to innej opcji nie widzę. Możesz spróbować aktywować ją DISem i tym sprawdzić jej działanie.
Opublikowano

yoshi bezpieczniki już tez wszystkie sprawdzilęm po kolei też są sprawne

wychodzi że jeszcze wcześniej nie dostaje sygnału tylko z czego jutro będe szedł dalej po nitce do głebka i spróbuję ten dis jeszcze z aktywować

Musisz odnaleźć jej bezpiecznik w skrzynce, bo skoro nie dochodzi prąd na przekaźnik to innej opcji nie widzę. Możesz spróbować aktywować ją DISem i tym sprawdzić jej działanie.
Opublikowano
to wychodzi na to, że nie dostaje sygnału ze sterownika :| Sprawdź jeszcze jej manualną aktywacje DISem i daj znać jak poszło. Pozdr.
Opublikowano

chodzi ci o sygnal ze sterownika z pompy wtryskowej ?

to wychodzi na to, że nie dostaje sygnału ze sterownika :| Sprawdź jeszcze jej manualną aktywacje DISem i daj znać jak poszło. Pozdr.
Opublikowano
pod maską tam gdzie jest przekaźnik świeć żarowych. Tylko że nie wiem co chcesz z nim zrobić... tak jak napisałem wcześniej lepiej najpierw sprawdzić czy w ogóle można włączyć pompkę z funkcji DISa. Bo jeżeli ją aktywujesz przez DIS, a mimo to nie "odpali" to trzeba szukać może w przewodach.
Opublikowano

acha tak myślałem że to tam

będe próbowal tym disem

dzieki yoshi

pod maską tam gdzie jest przekaźnik świeć żarowych. Tylko że nie wiem co chcesz z nim zrobić... tak jak napisałem wcześniej lepiej najpierw sprawdzić czy w ogóle można włączyć pompkę z funkcji DISa. Bo jeżeli ją aktywujesz przez DIS, a mimo to nie "odpali" to trzeba szukać może w przewodach.