Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.... wymienić ... :mrgreen:

a tak na powagę ... - musisz wyjąc licnik , które nie świecą ? musisz wykręcić dwie sróbki na górze licznika - a potem kombinuj jak go wyjąć przez to najwiękrze oko kiery , jak nie dasz rady to musisz odkręcić koło kiery , / kilka razy udało mi się wyciągnąć licznik przez kolo kierownicy / a potem wymieniasz żarówki - w plastykowej oprawie - / 1.2.W / 12 V - chyba f-rmy Osram - bo Oni takie żarówki robią - koszt ok.3.50 zł za szt./ nie zależnie do jakiego autka ... jak to są żarówki do poświetlani licznika nie samych kontrlolek w aucie to jeszcze masz do odkręcenia od 3 do 5 śrubek na białej ściance licznika / będziesz ja widział /takie same oprawk i / / acha - jak będziesz odpinał licnik to na wtyczkach są takie czarne klapki - musisz je ponieść dogóry /

jak kłopot to pisz na PW

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Witam,

Zegary zawsze wysuną się między deską, a kierownicą. Wystarczy tylko przesunąć (wyregulować) kierownicę jak najbardziej do tyłu.

Pzdr,

Opublikowano
Ja nie mam regulacji kierownicy ale wystarczy odkręcić dwie śrubki u góry wyciągnąć licznik tak aby dostać się do wtyczek wypiąć wtyczki włożyć licznik w największy otwór kierownicy i przekręcić kierownicą wraz z licznikiem w lewo.Jak trochę potrenujesz to będzie ci to zajmowało 5 minut :mrgreen: