Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

oto mój problem :

Autko od dłuższego czasu było słabe, planowałem wymiane przepływomierza, pewnego dnia po zgaszeniu nie odpaliłem :) ,po przeczytaniu tysiąca stron doszedłem do wniosku że to sterownik pompy wtryskowej ( sprawdziłem na komputerze - błąd sterownika ) , naprawiłem sterownik w zielonkach pod krakowem, zamontowałem spowrotem do auta i .... odpalil, dodatkowo wymieniłem przepływomierz, bmw jedziło jak nowe, dzisiaj ( po 2 tyg od wymiany ) na postoju go zdławiło i zgasł .... odpaliłem , przejechałem 200m i zgasł na amen ..... po 2 godzinach prób odpalenia odpalił i wjechałem do garażu. Przebieg 270 000, na rezerwie raczej nie jezdze, ostatnio moze pare razy, nigdy nie było żadnego szarpania itp.

Czy zna ktoś warsztat w okolicach Chrzanowa, Krakowa gdzie można sprawdzić co jest nie tak ? , czy jest jakaś szansa że to nie pompa wtryskowa wymaga regeneracji :) ?

może pompa w baku lub pompa paliwa ma jakiś wpływ na to ?

skoro za pierwszym razem padł sterownik obstawiam że pompa już jest na wykończeniu, niestety.... ale mam nadzieję że się mylę:)

Opublikowano
Regeneracja tego sterownika pompy to wymiana tranzystora od nastawnika. Jesli zrobili tak u Ciebie i tłoczek jest przytarty to tranzystor wysiądzie ponownie.

Xdrive

Koder

Opublikowano
dokładnie jak kolega powyżej te regeneracje są warte tyle co ptak nasrakał raczej musisz wymienić pompe wtryskowa