Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema jestem tu nowy nie wiem czy w odpowiednim dziale zamieszczam ten post.

Od niedawna mam bmw e46 318i benzyna.Jak ją zakupiłem ruszając z miejsca bez zapiętego pasa (kierowcy lub pasażera) świeciła kontrolka od pasów i był dźwięk taki jak zostawisz włączone światła (dink dink) a teraz tylko świeci kontrolka i po chwili gaśnie a dźwięku już nie ma czy to jakiś bezpiecznik się spalił czy co?

Opublikowano

no kolega coś źle przeczytał o czym mówisz :)

normalnie kontrolka gaśnie zaraz po odpaleniu auta, może można zakodować aby działała tak jak w nowszych modelach gdzie denerwująco dinga sobie przypominając o pasach.

Coś robiłeś z autem ze przestało nagle ?

szukam
Opublikowano
Nic takiego nie robiłem poza (pewnie jest to nieistotne) wymiana oleju,płynów i filtrów .Jak kupiłem bunie to przez kilka dni tak dingało a teraz przestało.Może posprawdzać bezpieczniki? jak ma to w ogóle jakiś związek.
Opublikowano

Mata to kolega pojechał bez czytania, bo większośc problemów z kontrolką jest spowodowana źle działającą matą w siedzeniu pasażera.

Bezpiecznik od brzęczka i tylko i wyłącznie od niego na bank nie jest. Jakby padł któryś z bezpieczników co innego też przestało by działać. Może sam kabelek się uszkodził albo coś prozaicznego np używasz innego kluczyka (są specjalne funkcje które można zakodować w kluczyku - nie wiem czy akurat tą ale obstawiam, że fizycznie nic się nie popsuło)

A tak na marginesie to u mnie nigdy nie pikało i dobrze mi z tym:)

Pozdrawiam

Opublikowano

mi jak by pikało to bym odrazu to wyłączył

w służbowym iveco to mam i zawsze biorę zapinam pas pasażera w zapadkę/zapięci od kierowcy

wtedy odrazu ulga od tego denerwującego piszczenia

powinni zakazać tych sygnałów dźwiękowych - powodują one nerwice i mogą się przyczynić do mniej ostrożnej jazdy :norty:

gg5553463
Opublikowano
DreSik.PL może i masz rację z tym kluczykiem bo ten który był używany jest troche starty i za 2 dni zacząłem używać zapasowy bo jak nówka jest i bardzo możliwe,że to od tego...znasz sie gościu :lol: lece zobaczyć dzięki
Opublikowano

ja tez tak mam ze chwile po wlaczeniu zaplonu zapala sie kontrolka i gasnie..

nie ma zadnego pikania ani kontrolki jak nie zapne pasow nie wiem czy tak ma byc

po zaciagnieciu recznego jak rusze i zapomne spuscic to jest pikanie..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest ok :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.