Skocz do zawartości

e46,nie działa otwieranie z kluczyka guzikiem(reszta działa)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio otwieranie samochodu z guzika na kluczu przestało działać, zamykanie drzwi z guzika działa, otwieranie bagażnika też, pomagało walenie w kluczyk.

Zamykanie i otwieranie ze środka samochodu drzwi z kluczyka działa, ale otwieranie bagażnika już nie, jak siedzę w samochodzie, kluczyk jest w stacyjce i wciskam guzik przy skrzyni otwierający drzwi to bagażnik się nie otwiera.

PS: samochód to e46 po lifcie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zamykanie i otwieranie ze środka samochodu drzwi z kluczyka działa, ale otwieranie bagażnika już nie, jak siedzę w samochodzie, kluczyk jest w stacyjce i wciskam guzik przy skrzyni otwierający drzwi to bagażnik się nie otwiera.

PS: samochód to e46 po lifcie.

Może masz zamek przestawiony w bagażniku, włóż kluczyk do zamka w bagazniku i przekręć w inną pozycję, potem go wyciąg i sprawdz.

Opublikowano
Bagażnik mi już działa, dzięki :) ale z tym kluczem nie mam pojęcia co jest, na pewno nie bateria, coś się musiało rozłączyć, chyba skończy się na rozbebeszaniu nożykiem :/ napisze jak poszło.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam, nie zakładam nowego tematu ponieważ mam podobny problem.

Czasami auto nie otwiera mi się z kluczyka guzikiem, zapalają się światełka w samochodzie, słychać pyknięcię lecz zamki się nie otwierają.

Zamykanie z pilota i otwieranie bagażnika działa bez zarzutu. Problem jest tylko z otwieraniem poprzez guzik (czasem otworzy się za pierwszym razem a czasem muszę próbować kilkanaście razy i dopiero zaskoczy). Bateria jest raczej dobra bo łapie z dużych odległości.

Macie jakiś pomysł co to może być ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

kurde mam identyczny problem jak Sajmon_D

mój kluczyk: otwiera normalnie, bagażnik otwiera bezproblemowo, ale już zamknąć auta nie chce za cholere :duh: muszę robić to przez zamek w drzwiach,

kluczyk dziewczyny: wszystko działa prawidłowo

Miał ktoś jeszcze podobny problem i udało mu sie go jakoś rozwiązać???? :modlitwa:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem taki problem. Rozebrałem kluczyk i okazało się, że bebechy (elektronika) w środku delikatnie się przemieszcza, czyli nie siedzi sztywno na swoim miejscu. Ustawiłem płytkę w kluczyku tak żeby wszystko działało, użyłem delikatnie kropelki, przykleiłem płytkę do kluczyka i problemu już nie mam, od ponad dwóch lat. Wszystko to się działo w nieoryginalnym kluczyku. Kupiłem autko z jednym kluczykiem, kupiłem chińską surówkę, dorobiłem kluczyk i to właśnie w tej chińszczyźnie miałem tą awarię. Nie było to wszystko super spasowane, ale dwie krople kropelki załatwiły sprawę. Może też macie nie do końca "niemieckie" kluczyki. :wink:

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.