Skocz do zawartości

e90 325i czy 320i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam za okolo 2 tyg chce kupic sobie bmw e90 z 2006 roku, auto bedzie jezdzic tylko w miescie okolo 10 tys km rocznie, zastanawiam sie ktore wybrac 325i czy 320i glownie chodzi mi o spalanie jaka jest roznica miedzy nimi?ktore bedzie mniej awaryjne bo wrazenia z jazdy napewno w 325i duzo lepsze.aktualnie posiadam mazde 6 z 2002 130hp diesel i powiem sczerze ze mi to nie wystarcza w 320i jest co prawda 150hp jak to jezdzi?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Użytkowo będziesz miał wrażenie, że BMW nie jedzie w porównaniu z Twoją Mazdą. Przyczyna prosta, silnik 2.0 benzyna jest wolnossący więc jedzie dopiero przy wyższych obrotach, w Mazdzie ma turbo więc ciągnie od dołu, a to w mieście się liczy przede wszystkim. Nie chcę oczywiście porównywać E90 z Mazdą 6 bo to inna bajka, piszę tylko o odczuciach związanych z osiągami. Jak Ci mało w Mazdzie to tylko 325i.
Opublikowano
  • Autor
a ile bedzie palic 325i po miescie?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No zależy czy manual czy automat, czy miasto ciasne czy nie. W ciasnym mieście myślę, że między 11 a 14cie litrów. 320i nie spali dużo mniej. E90 to dość ciężkie auto.
Opublikowano
Jasne że 325i w końcu to R6 tylko że auto droższe w zakupie no i wysoka akcyza
Opublikowano
  • Autor
ok to szukam 325i jak kupie to dam znac
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Patrz też na 330i bo to już praktycznie to samo spalanie a osiągi lepsze i wyposażenie też najczęściej.
Opublikowano
to jeszcze kwestia budżetu ... bo tak patrząc to zaraz dojdziemy do M3 :)
Kamil
Opublikowano
  • Autor
auto bede kupowal w uk bo tam mieszkam, raczej kupie 325i ale caly czas zastanwia mnie spalanie w tym modelu.bede jezdzil tylko po miescie.czy prz normalnej jezdzie spali wiecej niz 14?
Opublikowano
Miałem 325i automat, przy ciężkiej nodze, wielkich korkach, kołach 19", nigdy nie przekroczyło 15,6l. Normalnie w mieście nie jest problemem osiągnąć 13-14l. Natomiast mojej dziewczynie paliło 11-12l. Cały czas duże, zakorkowane miasto.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
a co lepiej wybrac 320i z 2006 czy 325i z 2005 przebiegi podobne