Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ktoś z Was, kto nie zamówił podczas konfigurowania samochodu haka holowniczego dokonywał może poźniejszego doposażenia?

Głównie chodzi mi o podłączenie modułu/wiązki haka do samochodu. Ile to kosztuje? Jak poźniej działa jeśli chodzi o czujniki cofania, światło przeciwmgielne etc.

Opublikowano

Ja się dowiadywałem podczas konfigurowania i wychodziło coś takiego:

Koszt haka około 3100 + podłączenie (wymiana jakiejś belki podciągnięcie kabli) i ostatecznie około 6000

Opublikowano

sam hak z modułem można kupić na allegro i następnie możemy pomóc w zamontowaniu wg schematów i zakodowaniu.

Trzeba sprawdzić czy przypadkiem podobnie jak F11nie należy wymienić wentylatora (zalecenie) na inny przy modelu 2.0d i dodatkowo trzeba sprawdzić czy przy pakiecie M istnieje możliwość doposażenia w elektryczny.

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

Opublikowano
sam hak z modułem można kupić na allegro i następnie możemy pomóc w zamontowaniu wg schematów i zakodowaniu.

Trzeba sprawdzić czy przypadkiem podobnie jak F11nie należy wymienić wentylatora (zalecenie) na inny przy modelu 2.0d i dodatkowo trzeba sprawdzić czy przy pakiecie M istnieje możliwość doposażenia w elektryczny.

Ja mam M pakiet i hak elektryczny.

Ceny o których pisałem dotyczyły haka z wyciąganą kulą. Serwis nie wspominał nawet o możliwości doposażenia w elektryczny

Opublikowano

Można dominować a serwis nie wspomniał bo nie ma gotowego retrofitu....

Z części używanych można dołożyć

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Opublikowano
Pakiet M tylko hak elektryczny innego się nie da założyć , Bez pakietu M do wyboru albo elektryczny albo ręczna kula
Opublikowano

Wszystko tylko dotyczy maskownicy tylnego zderzaka ... :P

Resztę da się dopasowywać ....

Retrofitu brak ale mamy schematy więc czemu nie.

Bimmer Retrofit Polska

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

wracając do tematu, czy ktoś z Was dokładał hak do f25. Jak wiem jest taka możliwość w ASO, ale cena kosmos!!! Czy ktoś dokładał hak plus wiązkę nie w serwisie. Chodzi mi o info czy jak kupię hak z wiązką dedykowaną i modułem to trzeba programować sterownik, czy to działa bez programowania???. Na rynku wtórnym także można kupić haki Ori plus moduł. Czy ktoś coś takiego dokładał???

Opublikowano
U mnie i tak już było po okresie gwarancyjnym, więc dokładniej się w to nie zagłębiałem, ale np w tamtej aukcji twierdzą, że gwarancja nie zostaje utracona.
  • 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Ostatnio montowałem u klienta w F25 z 2012r. Wiązka z modułami i przełącznikami poszła nowa zakupiona w ASO a elektryczny hak z allegro. Całość czyli robota wraz z kpl części wyszła 3500zł
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

Nachrüstung Anhängerkupplung abnehmbar BMW X3 (F 25)

Instrukcja BMW X3 F25 podwieszany hak holowniczy

http://www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=741599

Nachrüstung Anhängerkupplung elektrisch schwenkbar BMW X3 (F25)

Instrukcja BMW X3 F25 elektryczny hak holowniczy

http://www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=705183

Pozdrawiam Andrzej
  • 1 rok później...
Opublikowano
hak oryginalny elektryczny kupiłem na allegro za 800 zł używany, montaż kosztował mnie 400 zł, okablowanie kupiłem oryginalne nowe wraz z modułem na allegro za 600 zł, i moduł ahk za 250 zł., za założenie instalacji elektrycznej do haka w serwisie zapłaciłem ok 400 zł. razem 2450. Miałem jeszcze problem że system nie widział podłączonej przyczepu ale kolega z okolic Lubina poprawił serwis BMW za 100 zł i teraz wszystko hula bez problemu
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W Sobotę jadę na montaż haka elektrycznego w F26 (podobno to samo co F25)

hak z allegro 650,00PLN

moduł 250,00PLN

osłona haka 150,00PLN (maskownica plastikowa)

kpl wiązka, przycisk, styropianek na moduł itp nowe 1500,00PLN

montaż, kodowanie 800,0PLN

hak elektrycznie chowany

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
A w jakiej firmie montujesz hak? Sam chcę zamontować .Myślałem o serwisie.Auto co prawda po gwarancji ale wykupiłem proponowane ubezpieczenie napraw.Kwoty jakie piszecie za montaż są b. atrakcyjne.Mi rok temu w serwisie zaproponowano montaż haka elektrycznego za 7 tyś :shock: .
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
hak montowała mi firma od której kupiłem hak na allegro , koło Lubina,kable i programowanie wstępne BMW Dex Premium w Lubinie, dokończył programowanie kolega koło Lubinia
Opublikowano
Ja mam wycenę z BMW Best Auto w Lublinie.Hak odpinany zwykły ; montaż+części + programowanie=6600 zł brutto. :shock: Jestem z lubelskiego do Lubina kawał drogi.będę szukał coś bliżej.dzieki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

Panowie ma ktoś X3 w M-pakiecie z hakiem elektrycznym ?

BMW X3 retractable tow bar

Pozdrawiam Andrzej
  • 1 miesiąc temu...