Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z racji na to, że jest to mój pierwszy post, zacznę od przywitania się, zatem:

Witam drodzy forumowicze!

Ufff, już ;) A teraz AD REM,

Od niedawna stałem się szczęśliwym posiadaczem Z4 E85 z 2003 roku.

Widząc jak długą ma maskę i jak nisko jest zawieszona stwierdziłem, że bez przedniego PDC zderzaki będę musiał wymieniać raz w miesiącu.

Zatem mam kilka pytań:

1) Jakich części potrzebuję, żeby dołożyć oryginalny (Z-kowy?) czujnik parkowania do mojego ukochanego auteczka?

2) Czy, aby nie dżaźnić komputera, muszę dołożyć również czujnik z tyłu, czy były wersje z czujnikami tylko z przodu?

3) Czy te czujniki są tak ustawione aby ostrzec mnie przed zbyt wystającym krawężnikiem? Pytam bo problemem nie jest sama długość machy, a wyższe krawężniki, które tylko czekają abym uj**** sobie na nich kawałek zderzaka ;)

Opublikowano
Oryginal to chore pieniądze, lepiej kup zestaw czujników aftermarketowy, ale dobrej firmy np. Valeo
  • 2 lata później...
Opublikowano

witam,

dołączę się tutaj,kupiłem ostatnio e86 wersja usa,niestety samochód nie posiada PDC,chciałbym założyć tylne czujniki parkowania,w związku z tym mam pytanie,czy może ktoś wie czy w tylnym zderzaku,od środka są wytłoczone (albo jakoś inaczej zaznaczone) miejsca w których mają być osadzone czujniki,albo wiecie na jakiej wysokości należy je założyć.

samochód jest z 2007r,wersja usa.

pozdr.

Opublikowano

Stare bmw jak e85 czy e60 maja duze czujniki zaglebione w zderzakach

Nowsze jak e90 czy e89 zlicowane

Wg mnie oznaczenie nic ci nie da bo jest inny zderzak

Kup czujniki valeo, podlacz pod lampy cofania i nie kombinuj z drogimi oryginalami, kodowaniem etc

Nie wspomne juz o tym, ze przy aftermarketowych do e85/e86 zalozysz sobie przod ktory sie przy dlugiej masce przydaje

Beste Maschine der Welt
Opublikowano

właśnie valeo kupiłem,oryginał w częściach 4000zł :? ,tylko nie wiem na jakiej wysokości jest założony oryginał,może ktoś zmierzyć ile jest od krawędzi czujnika do dolnej krawędzi zderzaka.

dziury wywiercone,czujniki valeo założone i działa całkiem ok.