Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam koledzy mam problem , auto podczas jazdy gaśnie,, włączam zapłon czekam aż pompa progowa poda paliwo i wtedy odpali,, po kilku km znowu to samo:( Pomocy... pompa progowa wymieniłem dwa dni temu. jakie powinno być ciśnienie pompy paliwa w baku???i jak to odczytać w inpie??
Opublikowano (edytowane)
Wiec jesli chodzi dobrze progowa to i tamta tez bedzie dobra ( ma dobre cisnienie ).Nie cofaj sie tylko idz w przod po usterke :wink: Dotankuj auto by nie palila sie rezerwa :wink: :wink: Edytowane przez trak

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano

Wydaje mi sie ze okolo 0,6 bara ale nie gwarantuje.Pewnie zapowietrzyles uklad na tej rezerwie-dotankuj i niech troche pochodzi na wolnych obr.

Pamietaj o ostroznosci bo pompy wtryskowe to nie grosze :nienie:

Opublikowano (edytowane)
Zalej paliwo jezeli problem ustanie to bedzie pompa w baku do wymiany.... Edytowane przez BMW e39
Opublikowano (edytowane)

:!: :!: :!: :!: :!: :!: Nie mozesz zchodzic ponizej 15 litrow w baku :!: :!: :!: :!:

Wyjmij pompke Paliwa z pod kanapy,odczep od pompki sitko i tam jest taki wiatraczek (sprawdz go czy nie jest zuzyty i czy wogule do tej pompki dochodzi prad.)

Ale i tak sadze ze masz za malo ropy w baku i nie ma cisnienia takiego jak trzeba i sie zapowietrza uklad :norty: :norty:

Edytowane przez trak

Opublikowano (edytowane)
:!: :!: :!: :!: :!: :!: Nie mozesz zchodzic ponizej 15 litrow w baku :!: :!: :!: :!:

Wyjmij pompke Paliwa z pod kanapy,odczep od pompki sitko i tam jest taki wiatraczek (sprawdz go i czy wogule do tej pompki dochodzi prad.

Dlaczego nie moze schodzic ponizej 15 l??bo pompa w baku sie zaciera szybciej nic poza tym...A jezeli ponizej 15 l sa problemy z odpaleniem moca itd a jak paliwa jest duzo to ich nie ma ,wtedy pompa w baku juz jest do wymiany bo nie ma prawa tak byc.Normalnie jak pompa w baku jest dobra to mozna jezdzic do ostatniej kropli paliwa i auto zawsze odpali i bedzie mialo moc do ostatniej kropli...Nie mylic z pompa progowa...e39 nie zapowietrza ukladu paliwa jak wszystko jest sprawne....

Edytowane przez BMW e39
Opublikowano (edytowane)

To kolega niech pojezdzi caly rok na totalnej rezerwie z gorki i pod gorke to zobaczy czy jej nie dotrze jak ona bedzie lykac te ostatnie krople z powietrzem :!:

Jezeli to pierwszy raz to napewno ja uratujesz zloty2016

Edytowane przez trak

Opublikowano
To kolega niech pojezdzi caly rok na totalnej rezerwie z gorki i pod gorke to zobaczy czy jej nie dotrze jak ona bedzie lykac te ostatnie krople z powietrzem :!:

Pompe dotrze...nic pozatym....

Opublikowano
Jezeli to pierwszy raz to napewno ja uratujesz zloty2016

Ale co uratuje pompe czy auto?? :lol:

Bo jezeli takie rzeczy sie dzieja ponizej 15 litrow to i tak nieuniknione bedzie wymienic ta pompe ,bo ona pochodzi ale juz nie dlugo....takie sa objawy konczoncej sie pomy w baku w 3.0d.Bo np w 2.0i nie ma zadnych objawow.pompa nagle siada w drodze i juz sie nie wlacza....

Opublikowano
To sie nazywa dobra ekspluatacja auta a nie na oparach caly rok :!: Musi byc zatankowane auto i juz :!:

Ale kto jezdzi caly rok na oparach??

Opublikowano
rezerwa kolego ,, pompę progową wymieniłem

dolej paliwa, zebys mial ponad 20 litrów, najlepiej to tak z pół baku.

Jesli bezdie OK, to pompa w baku do wymiany

Opublikowano
Bywaja i tacy :wink: Ale nie zbaczajmy z tematu. Niech kolega zloty2016 zatankuje ,a pozniej bedziem myslec dalej jak nie pomoze :wink: :wink:

Zloty chyba pojechal zatankowac bo cos sie nie odzywa... :D

Opublikowano

jak uszkodzisz zarowki w halogenach, to nie wymienisz, bo stwierdzisz, ze ich nie uzywasz?

jak uszkodzisz centralny zamek, to tez idąc tokiem myślenia nie bedziesz naprawiał, bo np. w aucie jezdzisz tylko ty?

Gratuluje podejścia :duh:

Opublikowano
po to, zeby miał sprawną rezerwę. Po coś ona w koncu jest.

Ale schiz z tego typu tłumaczeniem :shock:

Dokladnie tak...trak dalej nie rozumiesz co pisalem wczesniej?jezeli pompa ma takie objawy to jest na wyczerpaniu!tak nie ma prawa byc.Chyba ze kolega chce gdzies kiedys jechac i juz niedojechac bo padnie na amen.Przy 100% sprawnym ukladzie nie ma prawa sie zapowietrzyc do ostatniej kropli....

Opublikowano
[...]jesli bedzie ok to po co ja wymieniac :?: Trze pilnowac stanu ON :cool2:

A nie no jasssssne! Jak z silnika cieknie olej olej to po co to naprawiać? Wystarczy przecież dolewać co chwilę oleju, pilnując minimalnego poziomu na bagnecie...

Ale oczywiście kiedy ktoś chce kupić używane auto to oczekuje stanu kolekcjonerskiego... :mad2:

Ostatnio widzę, że jakieś ponure żarty ścielą się tu na forum dość gęsto.

Jak jakaś część jest padnięta to trzeba ją wymienić. w przypadku pompki w baku to nie jest tak, że jak auto gaśnie przy 15 litrach paliwa to ona jeszcze chodzi ale słabo. Ona już wtedy najczęściej nie chodzi w ogóle przez co jest zbyt małe parcie ON na kolejne pompki aby silnik jakoś działał. Dopóki w baku jest dużo paliwa to grawitacyjne parcie jest wystarczające aby silnika nie zdławić. Każda awaria jednej pompki i jeżdżenie z nią w takim stanie powoduje zwiekszoną eksploatację pozostałych pomp i prędzej czy później doprowadza do awarii następnych (o ich kosztach nie trzeba chyba wspominać).

Dlatego trzeba to naprawić, zamiast maskować.

Pzdr.