Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie zauwazylem na bagnecie iz stan oleju zbliza sie do minimum a 2 miesiace temu mialem wymieniany a na oslonie pod silnikiem ewidentnie widac slady kapiacego oleju.Jaka moze byc przyczyna takiego stanu?Moja beemka to e46 318d 116km 2003r kombi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak brutalnie :norty:

Pozdejmuj osłony, umyj silnik i szukaj wycieku.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
to do pierwszego ziomka ktory odpisal:jesli nie masz ochoty to nie odpisuj,a jesli jestes alfa i omega to zbuduj sobie swiatynie i niech twoi wierni modla sie do ciebie.pisze tu bo mam problem a nie po to zebys sie popisywal....
Opublikowano

Dziwisz się? Zadałes pytanie z du..p.y i wszyscy mają marnować czas na domysły skąd cieknie...

Myślę, że cieknie z silnika.

Opublikowano

to i ja wiem...skoro pytanie z dupy to jaka jest przyczyna ze kapie z silnika kozaku?pewnie mam wymienic silnik!krzyz na droge...chcialbym tylko sie dowiedziec z czym to sie wiaze a nie zeby pol polski bawilo sie we wrozke...to po co te forum skoro na kazde pytanie mozna odpowiedziec tak samo :"a skad my mamy wiedziec czemu".jesli bede chcial

usunac awarie to pojade do mechanika i nie beda mi potrzebni tacy magowie jak wy a ja tylko nie wiem co moze byc nie tak i tylko puscilem zapytanie,ale widze ze to jakis ciezko przełknąc.

Opublikowano
kamilek85 a niby skąd mamy wiedzieć skąd ci cieknie olej? dziura w misce? korek przecieka? silnik bierze? spod pokrywy? z turbo? filtr niedokręcony? z separatora? z czujnika? itd. itd. itd. podałeś tyle informacji że nie dziwię się poprzednikom, umyj silnik, zobacz gdzie się poci i będziesz miał, chyba że oczekujesz że ktoś z nas podjedzie i to zrobi...