Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W celu wymontowania intecoolera i przeczyszczenia go z uwagi, że nie mam kanału ani podnośnika wjechałem samochodem na ustawione z dużych cegieł podwyższenie przednimi kołami tak , ze auto było dość mocno pochylone. Zrobiłem co miałem zrobić wsiadłem do auta aby zjechać z tych cegieł odpaliłem auto i pojawił sie komunikat: TRANS. FAILSAFE PROG zjechałem na równe zgasiłem go i odpaliłem ponownie komunikat już się nie pojawił. Przejechałem się i auto szło jak miło. Tu na forum dowiedziałem się, że to tryb awaryjny szkrzyni. Czy przez to , że auto było kilka godzin przechylone to mógł olej w skrzyni spłynąć i stąd ten komuniakat czy to coś innego? Nigdy nie miałem problemu ze skrzynią. Przebieg mam ok 310 tkm. Auto z 2001 roku.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nic sie nie martw. Czasem zdarzają sie takie kwiatki w postaci nagłych, nie wiadomo przez co, komunikatòw. Auto już nastoletnie więc i elektronika czasem zgłupieć na chwilę musi :grin:

Wysłane z mojego HTC SXE w/ BA za pomocą TT2

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Potwierdzam słowa kolegi M-ka, też tak kiedyś miałem po wymianie klocków hamulcowych, tylko miałem jeszcze taki zbieg okoliczności, że zaświeciła mi się kontrolka ładowania i musiałem wymienić alternator :mad2:

No ale tak jest, olej ścieknie w jedną część skrzyni i czujnik to odbierze jako awarie, wtedy skrzynia chodzi chyba na 3 biegu..

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź stan i poziom oleju w ASB. Ile km temu wymieniałeś? Szarpie czasami przy zmianie?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik