Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej,

wczoraj wiozłem dwie osoby na tylnych siedzeniach + bagażnik (sedan) maksymalnie zapakowany (pełny). na większych dziurach czy muldach tylne koła zaczęły mi obcierać o nadkola :( dziś byłem sprawdzić zawieszenie na stacji diagnostycznej, tylne amortyzatory po 75% sprawności więc to nie to. opony z tyłu mam 255/35/R18 czyli takie jak powinny być. czy to oznacza, że na 100% mam założone jakieś krótsze sprężyny obniżające?

Opublikowano

nie wiem ile mogło być kilogramów, ale nie pakowałem materiałów budowlanych tylko trochę toreb z ciuchami i książkami, nie sądzę bym przeciążył :shock: auto nie wygląda na zglebowane, tył siedzi tak bez obciążenia:

http://i.imgur.com/A0fX1.jpg

jak poznać czy mam oryginalne sprężyny i amorki czy jakiejś tjuningowane krótsze?

Opublikowano

Na każdej sprężynie masz napisany numer, podnieś auto, zdejmij koło przetrzyj sprężyne i powinienyś odczytać numerek, potem szukasz w internecie lub sklepie z czesciami po numerze co za sprężyny masz :wink:

Poza tym nie sadze ze na oponach 255/35/R18 po wybojach z pelnym zaladunkiem da sie jezdzic :nienie:

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano

Hmm no ja jechałem w 5 osób plus po brzegi wypakowany bagażnik do Wiednia i nic nie obcierało na takich oponach w różnych przedziałach prędkości :wink: . Dodatkowo u mnie jest zawias m-pakiet więc i koła były schowane głębiej.

Może to wina felg, a konkretnie et - to nie są raczej oryginały, a na pewno nie do e90.

Opublikowano
zaraz zdejmuję koło, to sprawdzę dokładnie ET, stan sprężyny i jej numer i może będzie wiadomo...
Opublikowano

Zajrzałem do twojej galerii i nie wiem jak w xd ale u mnie w napędzie na tył koła się bardziej chowają w nadkola więc obstawiam, że to et skoro nie masz dystansów.

Taki urok e90 przedliftowego, że koła się chowają w standardzie...