Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od paru dni dzieje mi się coś takiego: najpierw idę sobie do auta w tu widzę ze świeci mi się jedna z żarówek postojowych z tylu po prawej stronie oraz ringi również tylko po prawej stronie. Po jakimś czasie nie wiem z jakiej to przyczyny ale przestały świecić, za to po przekręceniu kluczyka na zapłon, zaczął mrugać mi prawy kierunek po mimo ze przełącznik był na pozycji 0. Mrugała cala prawa strona czyli kierunek tył, przód i boczny, i tak sobie mrugał raz szybciej raz wolniej za chwile gasł po chwili znów i tak się działo przez jakiś czas i w ciągu dnia przestało... cały dzień było niby ok no i kolejnego dnia znów podobnie tyle ze już nie paliły się postojowe tylko po przekręceniu kluczyka po chwili znów zaczęło się z tym kierunkiem...chciałem podjechać do elektryka i przez cala drogę co było chwile spokoju to co jakiś czas zapalał się prawy kierunek i parę razy pomrugał i jak dojechałem to znów cisza wiec uznałem ze nie wiele zdziała elektryk i postanowiłem jeszcze to poobserwować. Jedyna prawidlowosc jaka mi się wydaje to ze działo mi się tak dwa razy do tej pory i przed każdym razem padało a na drugi dzień świeciło słonce co by tłumaczyło jakieś zwarcie i wyschniecie w ciągu dnia... tyle sobie wykolejeniem ale nie mam pojęcia gdzie to zwarcie i czy dobrze mi się wydaje czy może to porostu zbieg okolicznosci.:/
Opublikowano
Prawdopodobnie deszcz i panująca obecnie wilgoć zalewają Ci moduł LCM (moduł świateł) i stąd te dziwne objawy. Moduł znajduję się na dole przedniego prawego słupka przy nogach pasażera. Tematów o tym było bardzo dużo, więc :search: i będziesz wiedział jak się do niego dobrać.
Opublikowano
Sprawdzałem ten moduł dziś ale wygląda na to ze wszystko ok. Tyle ze ostatnio nie padało, ale nic nie widać a światła jak zaranie działają ok a skoro jest ok to raczej nic nie wyłapie... zobaczę co będzie dalej i jak będzie po deszczu jak spadnie.
Opublikowano

Albo modul już pada i zaczną inne światła niedługo sie świecić same z siebie np. drogowe

Wysyłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio za pomocą Tapatalk 2

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano

Jeśli pada moduł świateł to już i tak pewnie za wiele mu nie pomożesz. Możesz spróbować go reanimowac u jakiegoś magika od elektroniki ale różne efekty tego bywają. Niektórzy z kilku składają jeden i jednym działa innym nie, inni wylutowują uszkodzony element i też u jednych funkuje bez zarzutów a u innych potem robi dalej cyrki.

Jeśli natomiast to gdzieś zwara jest to lepiej to czym prędzej zlokalizuj żeby któregoś dnia nie skończyło się tak, że pójdziesz do auta i zastaniesz zamiast auta to, co zostało po nim po akcji gaśniczej straży pożarnej.

Pzdr.

Opublikowano
Narazie nic się nie dzieje, wszystko ok. Wczoraj nawet padło i dzisiaj wszystko spoko. Poza tym z tym kierunkiem działo się tak po przekręceniu kluczyka dopiero bez tego cisza