Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam e30 z wsadzonym m50b25 z vanosem i mam problem poniewaz silnik bierze duże ilości oleju. Na trasie jak go ostatnie przesmigalem to mi wypil 1L na 200km. Zalany jest Castrolem 10w40. Nic nie stuka, nie puka, tylko rano przy odpalaniu szklanki poklepia ale po minucie przestaja. Na biegu jalowym nie ma zadnej chmurki ani nic tylko jak sie depnie to przy schodzeniu z obrotow puszcza chmure. Slyszalem opowiesci ze m50 z vanosem jak sie je cisnie to pala tyle oleju co benzyny ale myslalem ze to bajki a u mnie jednak troche jest w tym prawdy.

Wiecie co to moze byc?

Opublikowano
Slyszalem opowiesci ze m50 z vanosem jak sie je cisnie to pala tyle oleju co benzyny ale myslalem ze to bajki ...

Bo to są bajki.

Najpierw sprawdź czy nie masz zatkanego węża, który wychodzi od dołu kanału dolotowego tóż przed przepustnicą. Wchodzi on do układu korbowego.

Opublikowano
Miałem e36 2.0 m50tub20 i nie wypiła nawet litr oleju na 14tys , bo co tyle robiłem wymiane, chodziła cały czas na obrotach 4-5,5. Takze nie kazda bierze olej