Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie, planuje na jesieni może i w zime zakup e30 cabrio, gdzie szukać, w polsce czy u germańców? jakie są największe problemy w cabrio i ogólnie wszelkie rady udzielcie. sam temat e30 jest mi znany, miałem turinga m40b18 teraz znajomemu z sedanem m40b16 pomagam walczyć ale cabrio jest mi zupełnie obce. z jakim mniejwięcej kosztem zakupu muszę się liczyć? i czy w ogóle z 10-12tys w kieszeni jest sens podchodzić do tematu?

(B)ędziesz (M)iał (W)ydatki... zdarza się! :)

http://www.surfbar.pl/ref=45216 Zarabiaj w sieci!

Opublikowano

Przy cabrio najwazniejsza rzecz to buda.

Cabrio jest mniej sztywniejsze nic coupe czy sedan i dlatego ważne aby auto nie miało dziwnych przeżyć.

Druga sprawa to dach. Ważne aby był szczelny i nie odpadał przy większych prędkościach.

Radził bym szukać tam gdzie są lepsze drogi.

Będziesz Mógł Więcej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Za 10-12 tyś nei kupisz idealnego cabrio, napewno coś bedzie do zrobienia. Ale nie kupisz też padaki. Po za znanymi miejscami w e30 to oczywiście pewna histria. Jeśli był bity to od razy widać po spasowaniu dachu i poszczególnych elementów. Kolejny kosztowany element to dach i mechanizm składania. Są to drogie elementy i tylko z ASO. W galeri masz koleg TAZUNIO, który ma bardzo ładnego bezdasznika, wiec dawaj do niego na PW i pytaj, on napewno coś powie wiecej...

PZDR>

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Przy cabrio najwazniejsza rzecz to buda.

Cabrio jest mniej sztywniejsze nic coupe czy sedan i dlatego ważne aby auto nie miało dziwnych przeżyć.

Druga sprawa to dach. Ważne aby był szczelny i nie odpadał przy większych prędkościach.

Radził bym szukać tam gdzie są lepsze drogi

mądre słowa - bierz je do serca.

Dach musi otwierać się i zamykać się bez problemowo. drzwi muszą się otwierać się i zamykać się porządnie. Jeśli samochód miał wypadek to zawsze po drzwiach czuć i słychać. Uszczelkami się nie przyjmuj, bo można je kupić i wymienić.

Robert

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!