Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie przepraszam że dodaje taki temat ale nie mogę się z nerwów powstrzymać! Troszkę cieżko mi chodził zamek od strony pasażera więc psikłem sobie do niego WD40 żeby go nasmarowało itp. a tu zonk teraz wogóle nie da się go przekręcić i już tak jest od prawie roku czasu ale nic da się z tym żyć:) Zapomniałęm o tym fakcie i psikłem wczoraj super preparat WD 40 do stacyjki żeby lżej chodziła no i teraz też się już nie da auta odpalić bo stacyjka się zacieła super się ciesze... :mad2: Prubowałem przez 2 godziny kręcić kluczykiem i smar wciskałem do stacyjki i lipa nic nie pomogło. Więc teraz zostało mi tylko rozkręcenie stacyjki i czyszczenie itp. PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH NIE PSIKAJCIE WD DO ZAMKÓW ANI STACYJEK LEPIEJ WCISNĄĆ TROSZKE SMARU! POZDRAWIAM
Opublikowano
NIE PSIKAJCIE ...DO ...STACYJEK LEPIEJ WCISNĄĆ TROSZKE SMARU! POZDRAWIAM

A kto to widzial takie pomysły :duh:

A do zamków jak już to najlepiej olej silikonowy w sprayu.

Opublikowano
Miałem taki sam problem z zamkiem, z tym że WD40 pomogło. Co prawda psiknąłem w zamek może jakieś 0,5s więc nie było tego za dużo ale problem zniknął i pięknie chodzi do dzisiaj.

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

WD wchodzi z reakcje z metalem z zapadek i one korudują te zapadki. Dla rozruszania możan WD zastosować, ale obligatoryjnie trzeba potem wyczyść je smarem silnikownowym białym lub nawet wazeliną techniczną.

PZDR>