Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się czy wszyscy tak mają. W mojej Buni przyspieszając tak w okolicy 2000 obrotów jak mam otwarte okna słyszę syczenie powietrza, tak jakby ktoś dmuchał przez mała dziurkę.

Ostatnio wsłuchałem się w X3 sąsiadki i podobnie. To nie jest taki gwizd jak przy uszkodzonym turbo tylko dziwny świst. Miałem tak samo przed wymianą turbo i po wymianie. Jeśli możecie posłuchajcie przy otwartym oknie jak wchodzi na obroty przy ok 2000 tys (najlepiej słychać jak się dzwięk odbija od budynków ) . ja mam automat wiec skrzynia utrzymuje właśnie najczęściej obroty w tym zakresie, w manualu może być inaczej. W kabinie natomiast nic nie słychać poza klekotem :) diesla.

Opublikowano

Hhehe mam to samo i tez sie zastanawialem.

Slysze to najbardziej jak wjade do garazu :mad2:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano

Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, aby turbosprężarka która potrafi rozbujać się do 200 tyś obrotów na minutę, pompując nawet 1,6 bara robiła to zupełnie bezszelestnie :wink:

Pozdrawiam