Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaki silnik jest łatwiej wsadzić 3,5 czy 4 litry interesuje mnie tylko v8

dziękuję czy ktoś to robił tutaj już?

skrzynie też trzeba zmieniać?

z siódemek silniki wchodzą? szukam na forum ale coś nie znalazlem konkretów

noga w chłodnicy
Opublikowano

wlaśnie moje próbuje sprzedać ale nie chce oddawać za marne pieniądze bo dzwonią idioci z połową kwoty i mówią sprzedajesz to przyjeżdzam teraz...

i właśnie albo sprzedam i strace i dołoże do 535 i znowu włoże w nią kase albo uda sie sprzedac lecz nie sądze,dlatego myślałem żeby tylko silnik wstawic i mniejsze ubezbieczenie było by też. :)

silnik skrzynia zawiecha i hamulce to jeszcze nie trgedia tylko czy silni wchodzi ok czy trzeba spawać coś itd

silnik można w uk kupic za 400 funa,skrzynie i zawieche za 200 hamulce za 50 dych w 3000 tys zł bym sie zamknął plus wymiana

i noga w chłodnicy :lol:

noga w chłodnicy
Opublikowano

silnik M62B35 i M62B44 bo o takich rozmawiamy sa identyczne z zewnątrz - przynajmniej według mojej wiedzy. ja mam ten 3,5 l i radze ci kupic jak cos ten 4,4. Dlaczego? - Dlatego ze sa w podobnych cenach (zalezy od stanu) a masz w nim 60 KM wiecej. Ponadto wszystkie podzespoly dodatkowe ktore musisz wymienic (zawieszenie, hamulce, wydech itd) sa w wersji 3,5 i 4,4 takie same. Powiem więcej w wersji M tez jest duzo tych samych elementów. A jesli chodzi o spalanie - zreszta nie wiem czy to wazne jest w ogole, to i tak musisz sie przygotować na 17 l w miescie okolo 11-12 trasa i napewno nie mniej!!!!!!!!!!!

Jesli chcesz sie pobawic (nie mówię tu o lataniu bokiem ale o fajnych doznaniach) Kup silnik od automatu (mniej zajechane - teoretycznie:) do tego skrzynie manual - ja mam automat - jest sprawna ale szybko się nie napędzisz - zejdzie ci z 8 - 8,5 sek do 100

Jesli cenisz wygodę a i tak kazdemu odjedziesz bez problemu to kup automat, a najlepiej wtedy caly silnik ze skrzynią.

Opublikowano
a jeszcze zapomniałem: gdzie silnik mozna kupic tak tanio - daj jakies namiary to moze bym u siebie przelozyl ten B44 a swój sprzedał i na 0 wyjde najwyzej doloze troche na ewentualny remont tego "nowego"
Opublikowano
gościu chciał wczoraj za silnik od 535 350 funtów więc za trzy paki by ożenił,tylko że warsztat mi mówił że wał też trzeba zmieniać i dużo innych żeczy, ja mam wyjazd w sierpniu i po wakacjach sprzedam za byle co chyba na standartowych felgach te sobie zostawie i kupie 535 albo 540 lub jakąś siódemke nawet. do pracy jeżdze rowrem mam 1,5 km. autem tylko na weekend.dlatego spalanie mnie nie interesuje.może nawet siódemke jakąs kupie bo łatwiej dostać jest. zobacze co bedzie ale napewno V8
noga w chłodnicy
Opublikowano
dlatego spalanie mnie nie interesuje

A moze 750i? Bedzie V12... :twisted:

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
jak by było zadbane to czemu nie oglądałem na you tube co 750 robi to ciekawe bardzo jest powiem ile ona ma do setki jakieś 6 sekund a waży ponad 2 tony jak to musi wyć! mi chodzi też o blachy i wewnątrz na wszystko trzeba patrzeć wiadomo zobaczymy narazie moja jest na sprzedaż ale same młoty dzwonią.wczoraj gościu pisał mi esa że jest mechanikiem na statku i jest na morzu teraz ze mi kase na paypal wplaci i ktoś po auto przyjedzie.a on powie że nic nie dostał i kase trza by było oddawac albo jakieś sądy takie aparaty są nawet i tych felg mi szkoda bo ze dwa miechy szukałem ac schnitzer 4 bez nich to inne auto
noga w chłodnicy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem co widzisz w tych felgach?

Dla mnie nie są ładne i nie kupił bym ich nawet za 5 stów.

Jeżeli ACS do E39 to tylko RH z węższym przodem i szerszym tyłem.

Ale to tylko moje zdanie i nie musisz się z nim zgadzać.

Co do silnika to radzę kupić z autem i będzie czysta fabryka,a tak to różnie ludzie przekładają.W razie awarii lub niedomagania nie wiadomo co do czego i na co jest poskręcane.Takie rzeczy zawsze się później mszczą.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

wiem właśnie robić przekładać bez sensu mojej nikt nie chce kupic narazie pozbęde sie jej po wakacjach i pozbieram na coś fajnego ale napewno e 39 nie e60.

koles kupił 520d 2006 zczipował to i ma 211 kucy tak mówił.też sie zastanawiałem nad 530i po lifcie.felgi mam ładne, zmień posta ziomuś twoje szprychówki to jak w moim rowerze wigry-3 wyglądają (zart oczywiście) :lol:

noga w chłodnicy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moje są takie zwyczajne i nie jaram się nimi jak szczerbaty na suchary.

To Twoje ziomuś wyglądają jak z WSK (Wiejski Sprzęt Kaskaderski) żart oczywiście :lol:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
:lol: wkońcu troche humoru na tym forum wszyscy tu zamulają.a wiesz miałem kiedyś wsk-e w dizlu 4x4 i jeżdziłem w masce do nurkowania tak leciała :shock:
noga w chłodnicy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cieszę się bardzo,że posiadałeś niezwykły egzemplarz motocykla WSK.
ec2Wze6.jpg