Skocz do zawartości

Wymiana szyby czolowej e46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do was odnosnie wymiany szyby w moim aucie. (Uderzyl w nia kamien z kosiarki)

Mianowicie, dzwoniac po firmach mam do wyboru z filtrem oraz bez (ten pasek u gory)

i zwrocilem uwage ze wiekszosc e46 nie ma tego paska, czyli wychodzily z fabryki bez, tak?

I pytanie czy lepiej wybrac taka z filtrem, czy lepiej bez? :)

Jezeli chodzi o firmy do jakich dzwonilem to zaczalem od ASO, no i niestety z ich uslug musze zrezygnowac, 2235 to troche za duzo..

Firmy w Kielcach:

Autofenix szyba + robocizna 350zl (z filtrem) i 410 (bez filtra) + 75zl uszczelka

Nordglass szyba + robocizna + uszczelka 513zl+bon na paliwo 50zl

Jezeli znacie jakas dobra firme ktora nie zdziera mega kasy w okolicach warszawy albo kielc to czekam na propozycje :)

PS. Kowalski ktory robi wszystko wiec i wymieni mi szybe w bmw odpada ;)

Opublikowano
Ja robiłem w Warszawie w Ursusie za 400 PLNów dwa lata temu. Cena bez uszczelki. Tylko szyba i robota.
Opublikowano
ją w zeszłym roku robiłem w markach w nordglass i polecam. mam z filtrem. ma jakąś specjalną powłokę jeszcze z uszczelkami. robota i obsługa profesjonalną. tylko ją mam ubezpieczone szyby i zapłaciłem 60 zł.
BUNIA :)
Opublikowano
Ja wstawiałem z kumplem do jego touringa z 2002 r za bronka :norty: .
BMW E46 320i
Opublikowano
Wklejenie szyby czołowej to nie jest jakaś mega filozofia - w ASO nie warto tego robić :D
Opublikowano
  • Autor

Ok nie jest filozofią, ale najpierw wybrałem się do jakiegoś zwykłego warsztatu, zostawiłem im auto. Po pół godziny do mnie zadzwonili zdziwieni że nie da sie uszczelki odzyskać, a oni nie mają. Takie rzeczy powinni wiedzieć, dlatego zdecydowałem się zrobić to w firmie która zajmuje się tym już troche czasu.

Natomiast pytanie, lepiej z filtrem czy bez? Czy wedle uznania? :)

Opublikowano

Pasek to tylko kwestia Twojego komfortu użytkowania.

Można założyć szybę całą z filtrem (taka niebieskawa) wtedy wnętrze mniej się nagrzewa.

Kiedyś zakładałem szybę czołową w Astrze II - cała afera trwała ze 20min.

Opublikowano
Ostatnio wymieniał mi znajomy szybę czołową (bez filtra) w mojej E46 za 1 urzędem skarbowym w Kielcach na Marii Skłodowskiej-Curie (ten plac na samym końcu ulicy) Cała operacja trwała ok 1h, uszczelka odzyskana bez żadnych problemów. Cała operacja kosztowała mnie 250zł(szyba)+ 50zł robocizna.
Opublikowano
Jeśli szybę masz za 250 i przełożenie za 50 to ja nie wiem gdzie taniej to załatwisz, wg mnie koniecznie z filtrem bierz ten paseczek niby nic a delikatnie zmienia nastrój we wnętrzu.
BMW E46 320i
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Kolega seba1b chwali się, że za tyle wymienił a to kolega damiand3 ma problem z szybą :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wg mnie coś to za tanio albo fachman zdesperowany u mnie wymieniają za 100 pln ( tyle że z dojazdem do domu ).
BMW E46 320i
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dokupujesz do OC pakiet "autoszyba" i masz wszystkie! szyby ubezpieczone. W moim przypadku w MTU dopłacam 80 zł i problem szyby z bani :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Ja w swojej buni mam oryginalną szybe od nowości - mam zielony pasek u góry.

Zdecydowanie bierz z filtrem :cool2:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki Martines! W takim razie biore z filtrem :)

W sobote podjade wymienic, tylko boli mnie to ze szybka nie bedzie ori :(

EDIT:

Zapisalem sie przed chwila na Sobote, na wymiane, wzialem z filtrem.

Koszt 350zl szyba+wymiana i uszczelka 75zl (Powiedzieli ze moze uda sie odzyskac, ale lepiej dmuchac na zimne :) )

Edytowane przez damiand3

Opublikowano
Ja w kwietniu wymienialem szybe w nordglass z uszczelka okolo 500zl i moge powiedziec ze zrobili to profesjonalnie bez zastrzezen takze polecam.
Marcin
Opublikowano
ubezpiecznie w liberty szyb to kosz 30 zł. WARTO juz mialem dwie akcje " kamień". W przypadku przednie szyby przy wymianie oczekuja 10% wkladu własnego w przypadku pozostalych 100% pokrywaja. Do tego jak ktos ci wywali szybe i ukradnie to jest jakas kwota do ktorej zwracaja
BUNIA :)