Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam 2 problemy w moim samochodzie i mam nadzieje, że pomożecie mi je rozwiazać. Pierwszy to podsufitka ktora odkleja się z przodu przy szybie i z tylu przy szybie i trzeba ją przykleić. Czym? Czym najlepiej by to zrobić? Oczywiście moglbym sprobować metodą prób i błędów ale nie chciałbym tego uszkodzić wiec wole zapytać szersze grono odbiorców. Drugi problem to deska rodzielcza. Mam tam przyklejony uchwyt na nawigację i chciałbym sie tego pozbyć w taki sposób by jaknajmniej zostało śladu na desce. Nie mam zamiaru tego szarpać czy coś bo nie chce wyszarpać całej deski. Może ktoś z was robił już takie zabiegi i może mi pomoc. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
Opublikowano

Kolego miałem taki sam problem.Pojechałem do sklepu z materiałem kupiłem 2 mb jasnej alkantary bo mam jasne wnętrze zamówiłem na allegro 2 kg kleju nadającego się do klejenia podsufitki i w sobotę się wziąłem za rozbieranie auta. Najwięcej problemu mi sprawił el szyber bo go nie potrafiłem rozebrać go ale sobie poradziłem w inny sposób.

Podklejanie odpada bo to się nie odkleja materiał tylko ta gąbka pomiędzy dachem a materiałem. Musisz to ściągnąć wyczyścić i założyć nowy materiał inaczej nie da rady próbowałem tak na szyberdachu i po tygodniu czyszczenie i klejenie nowego materiału. Tak było u mnie. Dasz sobie radę. Materiał 70 zł klej 50 zł i wolna sobota.

Opublikowano
Dasz sobie radę. Materiał 70 zł klej 50 zł i wolna sobota.

Tak, a używana oryginalna podsufitka w ładnym stanie, nieodklejająca się w cenie od 50zl na popularnych portalach aukcyjnych... :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano

Tak, a używana oryginalna podsufitka w ładnym stanie, nieodklejająca się w cenie od 50zl na popularnych portalach aukcyjnych... :mad2: :mad2: :mad2:

każdy robi tak jak chce. Mi się bardzo podoba ten materiał wiec sobie taki kupiłem. A tak w rzeczywistości nie żal mi każdej kasy którą wydaję na moją bunie.

Opublikowano

każdy robi tak jak chce. Mi się bardzo podoba ten materiał wiec sobie taki kupiłem. A tak w rzeczywistości nie żal mi każdej kasy którą wydaję na moją bunie.

Bez urazy ale teraz górna część wnętrza Twego auta wygląda jak ulep jakiś - rączki, plastiki w jednym kolorze, słupki inny kolor podsufitka inny kolor/materiał i szyber z uszczelką w kolorze jak słupki - osobiście wydałbym 100-150zł na ORYGINALNĄ kompletną podsufitkę z plastikami lampkami itd z auta z końcówki lat produkcji w wzorowym stanie - wyglądałoby to porządnie a nie jakieś rzeźby z oklejaniem - to po pierwsze

Po drugie - założę się że to co oklejałeś nie wygląda za ciekawie - gdzieniegdzie nie podociągany materiał, pomarszczony w okolicy osłonek, przycisku szyberdachu - na bank w tylnej części jest nierówny - nie tak jak fabrycznie, fakt - odkleić się może nie odklei ale estetyki to ma niewiele.. tapicer z kilkuletnim doświadzeniem i odpowiednimi narzędziamu musi siĘ przyłożyć by ładnie położyc materiał (alcantare, antracyt) na podsufitkę by to konkretnie wyglądało (stąd mają pewnie takie ceny) - nie pytam już jak to wygląda gdy to robi zupełny amator, bez narzędzi i w dodatku po raz pierwszy

Sorry za OT ale skoro nie żal ci PLN wydawanych na auto to jak najbardziej ok, ale RÓB TO Z GŁOWĄ :cool2:

Jakbyś tu wrzucił zdjęcia Twego "dzieła" byłbym zobowiązany :mrgreen: - wtedy ktoś komu doradzasz zobaczy jaki go czeka efekt końcowy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

drodzy koledzy.mialem problem z podsufitkaa ja zalozyciel tematu. zamowilem material i klej i dzisiaj obklejalem. powiem ze wyglada calkiem dobrze.jutro postaram sie zrobic zdjecia.warto bo w mojej miejscowosci krzyczeli 350 zl a ja z klejem za 100zl sie wyrobilem. zostaly teraz slupki do obklejenia. i dokupienie pierdolek czarnych bo podsufitke zrobilem w tym kolorze.

pozdrawiam