Skocz do zawartości

Problem po odpaleniu na cieplym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wylaczeniu silnika i ponownym uruchomieniu po mniej wiecej 5-10 minutach i wiecej (silnik jeszcze cieply) silnik chodzi jakby nie palil na wszystkie gary a jak sie przygazuje to nie wkreca sie na obroty dlawi sie a nawet jakby strzeal z rury po chwili objawy ustepuja i juz wszystko dziala poprawnie przeza caly okres jazdy az do wylaczenia silnika i ponownego uruchomienia(cieplego). Rano jak jest odpalany zimny tych objawow nie ma. Auto z sekwencja gazu.

Pzdr

Rav
Opublikowano
Podstawowa sprawa. Czy dzieje sie to na benzynie czy na gazie czy na obu z tych paliw. Jezeli na gazie to problemu nalezy szukac w instalacji gazowej. Jezeli na benzynce to w ukladzie wtrysku.
Opublikowano
Typowy objaw zalewania silnika.Jak jest zimny odpali bez problemu :mrgreen: Próbuj wyłączyc silnik na benzynie i zobacz co sie dzieje może zalewa go gazem :idea:
Opublikowano
a ja bym tu zerkał w strone zawieszonej sondy na któryms z brzegów, na zimnym ona nawet nie próbuje pracować, a na ciepłym przez chwile próbuje ją komp odczytywać zniepowodzeniem bo podaje złe wartości i przełacza sie na tryb zastępczy awaryjny bez odczytu sondy i tyle i jest mozna powiedziec w miare oki, to moja teoria.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Tez myslalem o sondzie. W kazdym razie mroz zrobil sie lzejszy i objawy ustapily. Niemniej ciekawe co to bylo. Dodatkowo na poniedzialek umowilem sie z gazownikiem na przeglad itp.

Pzdr

Rav