Skocz do zawartości

Grzanie fotela - działa tylko oparcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Panowie mam mały problem - gdy włączę ogrzewanie fotela, ciepłe robi się tylko oparcie natomiast nie siedzenie, czy ktoś może wie co jest tego przyczyna?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam, Panowie mam mały problem - gdy włączę ogrzewanie fotela, ciepłe robi się tylko oparcie natomiast nie siedzenie, czy ktoś może wie co jest tego przyczyna?

Pozdrawiam

to ubierz 2 pary majtek ;) a tak na poważnie to mam drugą E36 i chyba we wszystkich grzeją tylko oparcia

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Pozdrawiam

to ubierz 2 pary majtek ;) a tak na poważnie to mam drugą E36 i chyba we wszystkich grzeją tylko oparcia

Co wy opowiadacie ,jak może grzać tylko oparcie, napewno coś jest u was nie tak z matami ogrzewania.

U mnie grzeje w E36 tak jak ,należy zarówno oparcie jak i siedzisko ,czyli pośladki :lol:

Pozdro

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano

No to juz wiem ze mam cos nie tak bo u mnie za to grzeje tylko siedzisko a nie oparcie.

Moze to zalezec od rodzaju siedzenia :arrow: zwykle vs sportowe :?:

http://img270.imageshack.us/img270/6336/imageshack7qh.jpg
Opublikowano
no i teraz mi klina zrobiliście bo w moich dwóch e36 i u kumpla grzeją tylko oparcia, a może to żależy od rocznika ??

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Poszukajcie na forum. Kiedyś opisywałem jak naprawiłem matę...

Siedzisko pada częściej bo tam fotel bardziej pracuje niż na oparciu.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
No to juz wiem ze mam cos nie tak bo u mnie za to grzeje tylko siedzisko a nie oparcie.

Moze to zalezec od rodzaju siedzenia :arrow: zwykle vs sportowe :?:

Ja ma sportowe fotele półskóra.Ale nie sądze żeby to miało jakieś znacznie i skoro grzeje tylko siedzisko lub tylko oparcie to musi być wina uszkodzonej maty w fotelu.

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano

Panowie u mnie na fotelu kierowcy grzeje oparcie i siedzenie natomiast w drugim fotelu ogrzewa sie tylko oparcie, powinno grzac sie wszystko. Jedyna rada to wszystko poprzeglądać i usterka na pewno się znajdzie.

Pozdrawiam

Opublikowano
Jeśli do fotela dochodzi prąd to jedyna rada rozebrać fotel i sprawdzić stan maty.Najczęstsza usterka to przetarty przewód zasilający o metalową konstrukcje fotela(w miejscu gdzie siedzisko łączy się z oparciem)
Opublikowano

Koledzy !!!

Jak Wam grzeje tylko oparcie ,to bardzo dobrze dla wWaszej meskosci,bo lekarze przestrzegaja przed przegrzanie dolnych partii :P

Grzanie siedziska jest natomiast korzystne dla plci odmiennej.

pozdrawiam

Opublikowano
Ja juz pisalem pare razy o tym na forum ale nigdy nie uzyskalem zadnej odpowiedzi! :mad2: wiec moze wy mi help! W mojej bumce jak na zdieciu fotel pasazera dziala git! a moj czyli kierowcy wlacznik raz zaswieca sie na 2 sek az na 10 sek ale nigdy nie grzeje!! co moze byc czy to ta mata? Jak mozecie dajcie linka do rozbioru fotela badz moze co zrobic mam??
BMW a to dobre jest!!!!!