Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć Panowie,

zmieniłem radio business w moim e60 i na dzień dobry otrzymuę komunikat "head unit not coded correctly"

- przestały grać woowery pod fotelami :( i wydaje mi się, że w idrive mam mniej funkcji.

czy jest ktośkto zakoduje to radio?

zmieniłem bo moje było z USA ..i wiadomo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Po pierwsze to nie trzeba było zmieniać bo te radia to to samo, zmianę na Europę robi sie poprzez kodowanie. Masz teraz inne radio które i tak trzeba zakodowac żeby było zgodne z konfiguracja twojego samochodu
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
...ehhhhh :mad2:

ale i tak tam był problem z potencjometrem..

a wiemy kolego, jak to zakodowac?

Panel przedni można przełożyć, jest na wtyczce. Przekodować przy pomocy NCS

Opublikowano

już mi nawet nic nie mów o tych przekłdkach :mad2: :mad2: no trudno przełożyłem radio i teraz z tym muszę zadziałać, aby wszystko ruszyło.

mam DISa, INPE i NCSa, ale w NCSie nic jeszcze nie działałem :8)

jesteś w stanie mi pomóc, jak to zrobić, aby nie zrobić gorzej?

Opublikowano
W twoim przypadku wystardzy przekodować ccc pustym plikiem FSW_PSW.MAN. Przekoduje się wtedy wedlug kodów opcji i powinno wszystko działać. Temat kodowania NCS poruszany na forum milion razy...
Opublikowano

może i faktycznie było milion razy, ale ja ani jednego nie znalazłem, jak zakodować RADIO

doszedłem do NCSa, ale nie wiem, jaki moduł wybrać, aby zakodować radio.

cdxa, widzę, że masz mega wiedzę na ten temat, ale szkoda, że tak ciężko Ci napisać, jak to zrobić..

PS.

radio business bez navi

Opublikowano
Masz radio poliftowe z guzikami od 1 do 8? Ja w takiej sytuacji dobieram pliki *.PRG widze że wybiera tobie mask60.prg jeśli masz tego polifta sprawdziłbym z MASK2.PRG ewentualnie któyś z plików MASK_E60.C0(wersja)
  • 3 lata później...
  • 3 lata później...
Opublikowano
Witam odswiezam temat, posiadamy BMW e 91 i ten sam problem za każdym odpaleniem muszę kasowac idraivem błąd head unit not programmed correctly potrzebowalbym instrukcje krok po kroku jak się tego pozbyć .Kodowalem juz e46 parę razy ale było to dobre parę lat temu wiem ze muszę ściągnąć spdaten e90,ale co dalej