Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Fakt i 200 zł wystarczy na olej z filtrem ale sam wymieniam olej i robię to bardzo starannie. Swego czasu w e36 320i zleciłem wymianę w warsztacie i następnego dnia silnik zaczął chodzić już na 5 garów, jak później się okazało stracił całkowicie kompresję na jednym z cylindrów i nigdy się nie dowiem czy to przypadek czy faktycznie zawdzięczam to wymianie oleju.

Mam nadzieje że u kolegi to nic poważnego i w najgorszym razie vanos do korekty :|

Edytowane przez mcgyver7
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak Wy, ale ja jak wymieniam olej kupuje części w zaufanym sklepie i wymieniam w warsztacie za 30 zł, nie brudząc rąk i czujnie kontrolując mechanika, żeby nie pomylił wlewów :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie wiem jak Wy, ale ja jak wymieniam olej kupuje części w zaufanym sklepie i wymieniam w warsztacie za 30 zł, nie brudząc rąk i czujnie kontrolując mechanika, żeby nie pomylił wlewów :norty:

zgadzam sie z toba... w 100% tyle lat jezdzilem i mnie w trabe robiono. Od kilku lat sam ogarniam materialy(oleje, filtry czesci) i oddaje do zaufanego mechanika. Po pierwsze mam czesci takie jakie chce, po drugie o wiele taniej to wychodzi. Zgadam sie z znajomymi zbieramy zamowienie i jedziemy do hurtowni i na calosc jeszcze rabat sie dostaje. Dzisiaj w dobie internetu to nie jest zaden problem wystarczy chciec.

BUNIA :)