Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Szukałem ale nie znalazłem na forum . Mam pytanko po wciśnięciu sprzęgła cóś tyrkocze wyje nie wiem jak to określić mechanik stwierdził że to łożysko oporowe to chyba atakujące moje pytanko brzmi ;Czy można bez zdejmowania skrzyni stwierdzić czy to tylko łożysko padło czy konieczna jest wymiana także docisku i tarczy czyli kompletu. Pytam poniewaz komplet jedst raczej dostępny na zamówienie a mi moja becia jest potrzebana jak cholera i raczej nie moge sobie pozwolić na kilku dniowy postój.A po za tym w sobote chciałem pośmigać z rodzinką troszkę na nartach wiec w góry bez sprawnego sprzęgła :duh: :mad2: :doh: .przosze o pomoc!
Opublikowano
Jeżeli ruszanie, zmiana biegów odbywa się prawidłowo ( bez szarpania) to raczej bedzie to niemożliwe do stwierdzenia bez demontażu, szczególnie docisk.Tarcza mocno zużyta przy próbie regulacji sprzęgła w pewnym momencie zacznie "ślizgać".
Opublikowano

Dzięki Missiu za odp. sory że tak długo sie nie odzywałem ale cały wolny czas poświęciłem dla beci i co sie okazało łożysko rozwalone doszczętnie ale docisk cały :lol: wymieniłem też tarcz bo jak już miałem na wierzchu to trza było :lol: właśnie jestem po jeżdzie próbnej ijest zaje fajnie :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: chodzi jak ta lala :dance: koszt 300zł ale jazda o wiele lepsza

Pozdrawiam i jeszcze ra dzieki!!

Opublikowano

no to gratuluje!! w tym modelu łozysko to częsta przyczyna... też miałem to u siebie!!! a do MISIA gdzie ty masz regulacje sprzęgła w BMW??? tam jest hydraulika i żadnej regulacji nikt nie przewidział....

pozdrawiam

Opublikowano
Jeśli ma ktoś problemy ze sprzęgłem polecam zakład w kożuchowie, tel.(068)355-21-95. Regeneracja, smarowanie łożyska oporowego. Naprawde fachowa obsługa