Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, przymierzam się do zakupu, przymierzam i... W ofercie nie ma niczego większego niż 320d..

Czy ktoś orientuje się czy będą w ofercie większe silniki - 6 cylindrowe ? Szczególnie chce mi się 330d.

I jaka byłaby orientacyjna cena ?

Bo teraz myślę, czy nie wziąć takiego z premium selection, tyle, że w starej budzie :(

Opublikowano
Lada dzień/tydzień powinny być już w ofercie. Jeżeli możesz, wstrzymaj się trochę. Naprawdę warto.
Primator
Opublikowano

I są w ofercie :-)

330d... W niemieckich katalogach już oficjalnie, w polskim salonie jak zapytałem dilera, to już jest. Zaraz zadzwonię i zapytam o cenę bazową. Wydaje mi się, że będzie oferowany tylko w automacie..

Okej, już wiem, że cena wynosi między 210, a 220 tysięcy. I tu też moje pytanie - w Niemczech samochód z tym silnikiem kosztuje netto 37 310e (według katalogu). Co doliczając VAT i mnożąc x4,3 (przykładowy kurs euro) daje nam 197 332 zł. Skąd taka duża różnica ? Czy u nas jest aż tak wysoki podatek akcyzowy na diesle powyżej 2l ?

Opublikowano
powyżej 2L pojemności akcyza wynosi już 18,6% a do tego dopiero się vat dodaje...

...i całe wyposażenie dodatkowe też z automatu o 15% droższe.

Opublikowano
No już się nie mogę doczekać oficjalnego cennika, bo dopłata za sam silnik ponad 50k (a tak wyszło z moich telefonicznych rozmów z dilerem) chyba będzie się jednak wiązać z lepszym standardowym wyposażeniem ? W Niemeczech, z tego co widzę w cenniku jest droższe o ok. 8 tys. euro, ma automat, 17" felgi i servotronic. Jako, że nie jestem orłem tego języka to więcej różnic za bardzo nie znalazłem.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja nie rozumiem co wszyscy mają takie ciśnienie na to 4x4 w tych nowych bmkach f10,f30 . To bmw i ma być w nim napęd na tył, a jak ktoś chce 4x4 to niech kupi subaru albo audi ,sam mam to cholerstwo x'drive i bardzo żałuję.Już się nie mogę doczekać jak się tego pozbęde i kupie normalne bmw.Jakiś czas temu w salonie mi sprzedawca mowił ,ze się sprzedaje wiecej xdrive'ów niż RWD. :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
335d jest dostepne u naszych sasiadow a co do silnika 325d to w centrali BMW cisza nic nie mowia iz bedzie ....