Skocz do zawartości

330d gaśnie, nagrzany nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z samochodem i chętnie posłucham porad. Wczoraj po powrocie z pracy (nic się w drodze nie działo) zaparkowałem jak zwykle pod blokiem. Po ok godzinie chciałem go odpalić (temp wody pośrodku czyli jeszcze gorący) i nic... Kręcił kręcił ale nie chciał zaskoczyć. Odpuściłem i poszedłem z buta... Po kilku godzinach stania gdy wystygł odpalił "na dotyk". Uradowany, że to chwilowy kaprys (jakiś rok temu też tak miał i później był spokój) pojechałem jeszcze do sklepu. Tam odpalił też "na dotyk". Dzisiaj rano wsiadam by jechać nim do pracy, odpalił bez zarzutów. W trakcie jazdy podczas hamowania zgasł (temperatura układu chłodzenia na wskaźniku była już w połowie). Zjechałem na pobocze, ale odpalił od ręki. Pojechałem dalej i po ok 15 km zapaliła się kontrolka świec... Silnik stracił moc i po chwili zgasł... Już nie odpalił (jeszcze jest gorący) i do pracy musiałem dociągnąć z buta... :/ Kontrolka świec już nie gasła. Jak wystygnie to pewnie odpali na chwile... ale do domu braknie. Co może być przyczyną? Po przekręceniu kluczyka w pozycje 2 słychać brzęczenie z miejsca zaznaczonego na zdjęciu (jakby jakiś silniczek się zacierał). Jakiś pomysł co jest przyczyną?

http://images40.fotosik.pl/1635/06ca420651eee9bfm.jpg

330d M57 184KM, prod. listopad 2000, przebieg 210 tys (tyle na blacie, ile faktycznie nie wiem...)

Opublikowano
Może pompa podprogowa nie podaje wystarczającego cisnienia jak się nagrzeje, albo filtr paliwa do wymiany.

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

Opublikowano
  • Autor
A przy filtrze paliwa jest jakiś silniczek? Bo mnie to bzyczenie/buczenie dziwi...
Opublikowano
Witam. Ja jak zawsze przy diagnozie zalecam najpierw podłączenie auta pod komputer i odczytanie błędów. To z reguły pomaga zdiagnozować usterkę. Pozdrawiam.