Skocz do zawartości

525 ix zabezpieczenie antykorozyjne "amortyzatora zderzaków"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Nie wiem dlaczego te elementy tak skorodowały,

http://img403.imageshack.us/img403/7170/wp000011ml.th.jpg

chce je prześrutowac i poddać zabezpieczeniu antykorozyjnemu, jednak proces po malowaniu wymaga wygrzaniu w temperaturze 280-300C jakie elementy siedzą w środku? czy nie ulegną uszkodzeniu przy takiej temperaturze?

Opublikowano
u Ciebie to i tak dobrze wygląda. Jak rozbieraliśmy e34 z 89 roku te odbojniki wyglądały naprawdę dużo gorzej

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
nie mam pojęcia ale nasuwa mi się jedno pytanie...po co?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
To wygląda tak jak zderzak przedni? To znaczy cylinder i tłok? Bo jeśli tak to z tego co wiem, to pod wpływem temperatury, np. podczas pożaru samochodu, zderzak może eksplodować.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
nie mam pojęcia ale nasuwa mi się jedno pytanie...po co?

aby, pojeździć bukiem kilka jeszcze latek jak mam już odkręcone elementy to usunę szkodnika

To wygląda tak jak zderzak przedni? To znaczy cylinder i tłok? Bo jeśli tak to z tego co wiem, to pod wpływem temperatury, np. podczas pożaru samochodu, zderzak może eksplodować.

czyli, wygrzanie w temperaturze 280C odpada, ok elementy przesrutuje i pomaluje, wrzucę fotki

Opublikowano
szczerze mówiąc też rozbierałem u siebie ostatnio zderzak, samochód jest z 89 roku, blachy są w bardzo dobrym stanie ale te amortyzatorki również przerdzewiały, widocznie nie były tak dobrze zabezpieczone jak reszta karoserii.