Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowy na forum jeśli temat w nie odpowiednim dziale prosze o wybaczenie :) do rzeczy niedawno nabyłem Kompakta 1.8ti pierwsza wymarzona Beemka :mrgreen: problem polega na tym że bardzo dziwnie sie rozpędza powiedzmy jade spokojnie na 2-ce wrzucam 3-ke pizda do dechy i po wyżej 3,5tyś obr. tak jak by go muli jak by przerywało mu napęd jest to podobne odczucie jak sie kończy benzyna tyle że nie tak wyrazne nie jest to jakiś wyrazny symptom ale czuć że cos zamula ten silnik i za cholere niewiem co niewiem za bardzo jak to opisać żeby wszyscy zrozumieli wymieniłem wydech bo ten co miałem był pognity i było czuć spaliny w kabinie (niemam też kolektora tylko strumiennice) ale to nie pomogło dodam że sprzęgło się kończy prosiłbym o rady czy to może skrzynia ?
Opublikowano

Może być czujnik wałka rozrządu albo wału korbowego. miałem takie problemy jak ty ale w e39 523. i wtedy problem ustąpił po wymianie czujnika wału korbowego

. Sprawdz ciśnienie pompki paliwa i zaworek ciśnieniowy na listwie wtryskowej